SON MÜHÜR - Atakan Başpehlivan/ Geçtiğimiz yıl, Tuzla Piyade Okulu'nda teğmenler arasında başlayan Atatürk fotoğrafı tartışması, kısa süre içerisinde büyük bir gerginliğe yol açtı. Olayın ardından yaşanan gelişmeler, sosyal medyada geniş yankı uyandırırken sonuçlar ise daha da dikkat çekici oldu.

Her şey Atatürk'ün fotoğrafını yakasına takmaması ile başladı

Her şey Atatürk'ün fotoğrafını yakasına takmaması ile başladı

10 Kasım'da, Tuzla Piyade Okulu'nda görevli bir teğmenin, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yakasına takmaması büyük bir tartışmanın başlangıcını oluşturmuştu. Teğmenin Atatürk'ün fotoğrafını yakasına takmamasının gerekçesi, fotoğrafı takacak iğnesinin olmamasıydı.

Teğmenin açıklaması meslektaşları arasında tartışmalara yol açtı ve zamanla arbede ile sonuçlandı. 13 Kasım'da devam eden tartışmalar, sosyal medya platformlarında da hızla yayılmıştı. Olay, kısa sürede Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Teğmenler hakkında ihraç kararı

Milli Savunma Bakanlığı, yaşanan olayın ardından konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada, olaya karışan personelin geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı belirtilmişti.

TSK'dan yapılan açıklama ile söz konusu dört teğmenin Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edildiği duyurulmuştu.

Mansur Yavaş tarafından işe alındılar

Mansur Yavaş tarafından işe alındılar

Olayın ardından ihraç edilen dört teğmenin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından işe alındığı ortaya çıktı. Gazeteci Barış Terkoğlu’nun aktardığına göre; teğmenler, ihraç kararını mahkemeye taşıdı.

Mahkeme süreci devam ederken, Yavaş'ın, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketlerinde teğmenleri işe aldığı bilgisi geldi.

Muhabir: Atakan Başpehlivan