Son Mühür- CHP lideri Özgür Özel'in ''adayımızı yanımızda, sandığı önümüzde'' istiyoruz mesajı verdiği Yozgat mitinge damga vuran iki detay öne çıkmıştı.
Başında kasketiyle tahminlerin çok üstünde traktör konvoyuyla miting alanına gelen Özel, Cumhur İttifakı'nın kalesi olarak görülen kentte gördüğü ilgiden moral depoladı.
Çiftçi Abdullah Ceylan'ın ''Turpunan, şalgamınan devlet yönetilmez'' sözleri ise Türk siyasi tarihinde çoktan yerini alan bir slogan olarak hafızalara kazındı.
CHP'nin Yozgat mitinginde CHP'nin potansiyel cumhurbaşkanı adayları arasında Ekrem İmamoğlu'yla birlikte ön sıralarda yer alan Mansur Yavaş'ı arayanlar ise hayal kırıklığına uğradı.
Mansur Yavaş'ın Yozgat mitingine neden katılmadığına dair soru işaretlerini gideren isim CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol oldu.
Halk Tv'de İsmail Küçükkaya'nın programına konuk olan Erkol, Yavaş'ın Ankara'da kalma nedenini o gün kentte yağan şiddetli yağmurlara bağladı.

Ümit Erkol
Benim önceliğim Ankara der...


Erkol, ''Sayın Yavaş mitinge gelecekti, fakat o gün sabah saatlerine çok ciddi bir sağanak yağış başladı Ankara'da. Sayın Yavaş her yerde söylüyor, benim önceliğim Ankara diye.

Kar yağdığında Sayın Yavaş şehir dışına çıkmaz, büyük bir yangın olduğunda bütün işlerini bırakır yangın mahalline gider.

Bu Sayın Yavaş'ın yereli yönetme anlayışı. O gün de çok ciddi bir sağanakla sel baskını riski oluşunca, ben sel baskını olan saatte başka bir şehirde olursam bu benim yönetim anlayışım açısından sıkıntı olur, ben burada kalmak istiyorum diyerek benim bildiğim Sayın Genel Başkan Özel'le de konuşarak mitinge gitmemeye karar verdi. diye konuştu.

Muhabir: Bünyamin Dobrucalı