Deprem bölgesine destek: 'Yerinde Dönüşüm' ile 255 bin başvuru Deprem bölgesine destek: 'Yerinde Dönüşüm' ile 255 bin başvuru

Açıklamayı yapan Memur-sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kazanımlarını korumak ve taleplerini dile getirmek için bu yürüyüşü organize ettiklerini dile getirdi. Yürüyüşe mecbur bırakıldıklarını belirten Yazgan, “Basın toplantısı ile taleplerimizi açıkladık, taleplerimizi kokart olarak yakamızda taşıdık ve bir hafta ses çıkmaması halinde kitlesel basın açıklaması yapacağımızı açıkladık. Kimse sesimizi duymadı. Kitlesel basın açıklaması yaptık, dilekçe kampanyaları düzenledik, yine kimse sesimizi duymadı. Yürüyeceğimizi bir kez daha ilan ettik. Kamu bürokrasisinden, yönetiminden bir Allah’ın kulu, ‘derdiniz nedir’ demedi.” dedi. 

Doğruya doğru yanlışa yanlış 

Doğruya doğru yanlışa yanlış Seslerini yetkililere duyurmak amacıyla bu eylemi gerçekleştirdiklerini ifade eden Yusuf Yazgan, “Umarım ki bu kez sesimizi duyar, taleplerimizi dinlerler. Biz her zaman doğruya doğru, yanlışa yanlış dedik. Bundan sonra da doğruluktan vazgeçmeyeceğiz. Bizim derdimiz herhangi bir kurum ya da siyaset kurumu ile restleşmek, inatlaşmak değil. Biz üzüm yemek istiyoruz, bağcı ile ve de bağcının kimliği ile bir sorunumuz yok. Biz diyoruz ki böyle böyle sorunlarımız var, bunlar da sorunlarımızın çözüm önerileri. Oturup görüşelim.” diyerek meseleyi çözmenin aslında kolay olduğunu ifade etti. 
Memurların da tıpkı sermaye sahibi iş insanları, holding patronları gibi ciddiye alınmaya ihtiyaçları olduğunu ve taleplerine karşılık verilmesi gerektiğini söyleyen Yazgan, sermayedarlara büyük vergi afları çıkarılırken, ay sonunu getirmekte zorlanan, tatil yapmanın anca hayallerinde yer bulduğu memur kesiminin de muhatap alınarak problemlerin çözülmesi gerektiğini söyledi. 
Toplu sözleşme kazanımlarından geri dönüş olmadığının altını çizen Genel Başkan, “Emekten tasarruf olmaz diyerek yürüdük” dedi. 

Servisler toplu sözleşme kazanımıdır geri alamazsınız  

Yusuf Yazgan, “Mülakatın gitmesi, liyakatın gelmesi için yürüdük. Memurlara kira yardımı için yürüdük. Bütün memurları şiddetten koruyan tek bir yasa çıksın, diye yürüdük.” diyerek memurların ortak taleplerini sıraladı. 
Fazla çalışma ve mesai ücretlerinin hakkıyla ödenmesi gerektiğinin üstüne basan Yazgan, Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılması gerektiğini söyledi.  
Yazgan, alım gücünün yükselmesinin önemli olduğunu ifade ederek, refah seviyesinin artmasının acil ve önemli olduğunu belirtti. 

Memurlar arası ayrımcılık 

Memur-sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan “Memurları sınıf sınıf ayırıp, kimisine verip, kimisine vermeyenlere, kimisinin sesi olup, kimisine kulak tıkayanlara tepkimizi ortaya koymak için yürüdük.” ifadelerini kullanarak memurların durumunu özetler nitelikte konuştu.  
Emeklilerin problemlerine de dikkat çeken Yazgan, “Ülkemizde maaşıyla geçinemeyen milyonlarca emeklimiz bulunmaktadır. Kamu görevlileri emekli maaşı ile geçinemeyeceği için emekli olmamaktadır. Emekli olanlar da ay sonunu getirememektedir. Yıllarca bu ülkeye hizmet eden, üreten, ülke kalkınmasına, insan yetişmesine katkı sunan emeklilerimiz hak ettiği değeri görmeli, emekliliklerinde yaşam zorluğu çekmemelidir.” ifadelerini kullandı.

İzmir'den de destek geldiİzmir'den de destek geldi

Büro Memur-Sen İzmir Şubesi Ankara'da Türkiye genelinde sendika üyelerinin katıldığı büyük mitinge destek verdi.Büro Memur Sen İzmir Şubesi, tasarruf genelgesiyle kamu görevlilerinin devam etmesi 1. Dereceye gelmiş herkese  3600 Ek göstergenin verilmesi, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve tüm kamu görevlerinine kira yardımı yapılması, kamuda mülakatın kaldırılmasını, tüm kamu görevlilerini  kapsayacak şeklinde kamuda şiddet yasasının çıkarılması amacıyla bugün Ankara'da Türkiye genelinde sendika üyelerinin  katılımıyla iş bırakma mitingi yaptı.

Muhabir: Atakan Başpehlivan