Son Mühür - Ayşegül Koç / Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Geleneksel İftar Programı, büyük bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Cumhur İttifakı'nın temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda MHP’linin katıldığı anlamlı organizasyon, Ramazan ayının hoşgörü ve paylaşım atmosferini İzmir’de yaşattı.
Programa, MHP ve AK Parti Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Sendika Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Başkanları ve akademik kadrolar katıldı. Ayrıca, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe, MHP İzmir Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan gibi isimler de davetli olarak katıldı. Etkinlik, İzmir’in farklı bölgelerinden gelen iki binin üzerinde MHP’li ile geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
İftar yemeğine; İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, EBSO Başkan Vekili Hakan Ürün, İzmir Belediye Meclis Üyeleri, Ülkü Ocakları ve Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Şube Başkanları gibi isimler de katılarak etkinliğe zengin bir protokol atmosferi kazandırdılar.
"Hukuka saygılıyız, adalete güveniyoruz"
İftar programının açılış konuşmasını yapan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, konuşmasında oldukça sert mesajlar verdi. Şahin, Türk yargısına olan güvenini vurgulayarak, “Bizim bu konuda tavrımız nettir; Türk yargısına güvenimiz sonsuzdur! Hiç kimse dokunulmaz, ulaşılmaz ve erişilmez değildir. Hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur! Hiç kimse seçildim diye bu ülkede arsızlık yapma, hırsızlık yapma ve yolsuzluk yapma hakkına sahip değildir!” ifadelerini kullandı.
Şahin, hukukun üstünlüğüne ve adalete olan inançlarını yineleyerek, MHP olarak her zaman doğru ve adil bir yol izleyeceklerinin altını çizdi.
"Devlet vadediyorum" ve "Özgürlük"
İl Başkanı Veysel Şahin, CHP ve ABD’ye yönelik eleştirilerini de dile getirdi. CHP’li Özgür Özel’in "devlet vadediyorum" söylemine atıfta bulunan Şahin, bu açıklamanın büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtti. Şahin, “ABD’nin Kürt kardeşlerimizi bizden koparmak için özgürlük vadediyorum dediği ve CHP’li Özgür Özel’in devlet vadediyorum dediği dönemde, Liderimizin başlattığı 'Terörsüz Türkiye' projesi kardeşliğimiz ve birliğimiz açısından büyük bir adım olmuştur!” diyerek, Devlet Bahçeli’nin bu konudaki kararlılığını vurguladı.
Şahin, MHP’nin “Terörsüz Türkiye” projesini, Türk milletinin birliğine ve kardeşliğine çok önemli bir katkı olarak değerlendirdi. Devlet Bahçeli’nin bu sürece dair ifade ettiği “Süreç yok! Müzakere yok! Demokratik dönüşüm yok! Açılım yok! Hapisteki teröristler, Kandil’deki katiller üzerinde oyun kurmak yok! Kayıtsız şartsız örgütün lav edilmesi, ya silahlar gömülecek ya da silahlarıyla birlikte gömülecek” sözlerini de hatırlatarak, MHP’nin bu konudaki kararlı duruşunu yineledi.
"Ülkülerimiz kıtalara sığmıyor"
Veysel Şahin, konuşmasında Türk milletinin tarihî gücüne, imanına ve ülkülerine de değindi. “Tarihimiz coğrafyamıza, ülkülerimiz hudutlarımıza, imanımız kıtalara sığmıyor! Zaman bizi, mekân bizi ve ezilen mazlumlar bizim yolumuzu gözlüyor” diyerek, Türk milletinin gücünün sadece coğrafyayla sınırlı olmadığını, tüm dünyayı etkileyen bir etki alanına sahip olduğunu belirtti.
Şahin, Batı medeniyetine ve Batı’nın insanlığa getirdiği vahşete karşı Türk milletinin oluşturduğu alternatifin önemine değinerek, "Dünya vahşetin, dünya sömürünün ve dünya dökülen masum kanlarının girdabında boğulurken, insanlık Türk’ü özlüyor, insanlık Türk’ü bekliyor!" şeklinde konuştu.
"Türk Milleti kutlu yarınlara yürüyor"
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerine de büyük bir vurgu yaptı. Şahin, “Yüce Milletimiz bu değerler çatısı altında güvende, Atatürk ve Cumhuriyet değerleri ile kuşatılmış durumdadır. Binlerce yıllık tarihimiz, büyük devletler kuran milli kudretimiz, varlığımızı ve geleceğimizi aydınlatmaktadır. Türk milletini kutlu yarınlara yürüyüşe geçmiştir! Yürüyüşümüz kutlu olsun.” dedi.
Şahin, Türk Devletleri Teşkilatı ve Türkiye'nin dünya genelinde giderek daha güçlü bir lider konumuna geldiğini de sözlerine ekleyerek, Türk milletinin geleceği için büyük bir umut taşıdığını ifade etti.
Üç farklı istasyon ve binlerce katılımcı
İftar programı için büyük bir hazırlık yapıldı. Salon dışında, üç farklı noktada yemek istasyonları kurularak, katılımcılara iftar yemeği verildi. Salon içi ve dışındaki yemek istasyonlarında çok sayıda davetli iftarını açarak, Ramazan ayının paylaşımcı ruhunu hep birlikte yaşadılar. Programın katılımı, beklenenin çok üzerinde oldu ve 2000’in üzerinde kişi etkinlikte yer aldı.