Son Mühür / Ayşegül Koç - Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı boyunca vatandaşların huzur içinde bayram geçirmeleri için hazırlıklarını tamamlayarak, 7/24 sahada olacak şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Zabıta ekiplerinden sıkı denetimMuğla Ramazan

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ahmet Şan, Ramazan Bayramı öncesi özellikle gıda üretimi ve satışı yapan işletmelere yönelik denetimlerin arttırıldığını belirtti. Ahmet Şan, “Zabıta Daire Başkanlığı olarak vatandaşlarımızın sağlıklı ürünler tüketebilmesi için 7/24 denetimlerimiz devam ediyor. 

Ramazan Bayramı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan yerlere denetimlerimizi arttırdık. Vatandaşlarımızın hijyenik şartlar altında ürünlere ulaşması için denetimlerimiz devam edecek. Tüm vatandaşlara ürünlerin sağlıklı bir şekilde ulaşmasını sağlayan esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesile ile vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

İhtiyaç sahipleri unutulmadı

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ünsal Paşalı, bayram öncesinde yürütülen sosyal hizmet çalışmalarına değinerek, “Büyükşehir Belediyesi olarak yaşlılarımızın, engellilerimizin ve ihtiyaç sahiplerinin ev temizlikleri, kişisel bakımlarını yaptık. Vatandaşlarımızın bayramı mutlu ve huzurlu bir şekilde geçirmeleri için çalışıyoruz. 

Muğla genelindeki bin 435 mezarlığımızın bakımı, temizliği ve ağaç budaması yaptık. Bayram sürecince evde bakım, sağlık ekiplerimiz ve hasta nakil ambulanslarımız hizmet vererek herhangi bir aksaklığa meydan vermeyeceklerdir. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim" dedi.

"7 gün 24 saat görevimizin başındayız"

İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Karyağdı, bayram süresince 7 gün 24 saat acil durumlara hazırlıklı olacaklarını belirterek, “İtfaiye Daire Başkanlığı olarak bayram boyunca yangın ve diğer acil durumlarda 7 gün 24 saat görevimizin başındayız. 

Vatandaşlarımız olası herhangi bir acil durumda 112 acil çağrı merkezi üzerinden itfaiyemize ulaşabilirler. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi.

"Denetim ekiplerimiz 7/24 sahada olacak"

Ulaşım Daire Başkanı Süleyman Özdemir, bayramda artacak yolcu yoğunluğuna karşı gerekli tüm tedbirlerin alındığını vurguladı. Süleyman Özdemir, “Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak bayram sürecinde ilimizi ziyaret edecek olan yerli ve yabancı misafirlerimizden oluşacak yolcu yoğunluğu için tüm hazırlığımızı yaptık. 

Limanlarda, havalimanlarında ve toplu taşıma güzergâhlarında aksaklıklara sebebiyet vermemek için tüm önlemlerimizi aldık. Denetim ekiplerimiz 7/24 sahada olacak ve vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımıza iyi bayramlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

"Bakım, onarım ve tadilat işlerimizi tamamladık"

Destek Hizmetleri Daire Başkanı Cihan Şahin, bayram öncesi ibadethaneler ve kamu kurumlarında bakım, onarım ve tadilat çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, “Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak Ramazan Bayramı öncesi tüm kurumlarımız ve ibadethanelerimizde bakım, onarım ve tadilat işlerimizi tamamladık. Atölyelerimizde çalışmalarımızda devam ediyor. Bu vesileyle de vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum” dedi.

"Ciddi bir turizm hareketinin olacağını biliyoruz"

MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Nuri Kali, bayramda turizm hareketliliği nedeniyle nöbetçi ekiplerin oluşturulduğunu belirtti. Nuri Kali, “Bayram sürecinde ciddi bir turizm hareketinin olacağını biliyoruz. 

Ekiplerimizin 24 saat esasına göre koordinasyonunu sağladık ve nöbetçi ekipler oluşturduk. Aynı zamanda 13 ilçemizde idari personellerimiz belirlendi. 185 çağrı merkezimiz çağrılara açık olacak. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar diliyorum.” diye konuştu.

Çağrı merkezi bayramda da açık

Muğla Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Yeliz Küçük, vatandaşlara bayram boyunca kesintisiz hizmet vereceklerini ifade ederek, “Muğla Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi olarak vatandaşlarımızda Ramazan Bayramı’nda da kesintisiz hizmet vermeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımız bizlere 444 48 01’i tuşlayarak ulaşabilirler. Hepimizin Bayramı kutlu olsun.” dedi.

Muhabir: AYŞEGÜL KOÇ