21 Ağustos'ta saat 15.00 sıralarında kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ailesinin durumu yetkililere bildirmesi üzerine, Diyarbakır'daki kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin itfaiye ekiplerinin katılımıyla arama çalışmaları başlatıldı ve devam ediyor.

Arama çalışmalarının yürütüldüğü mahalledeki çocuklara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Psikososyal Destek Ekibi tarafından psikososyal destek verilmeye başlandı. Ekip Koordinatörü Berat Albayrak, köydeki çocuklara psikososyal destek sunmak amacıyla çalışmalara başladıklarını açıkladı. Narin Güran bulunana kadar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak mahallede kalacaklarını ve destek çalışmalarına devam edeceklerini belirten Albayrak, mahalledeki taziye evinde kurdukları alanda çocuklara destek eğitimi verdiklerini ekledi.

Narin Guran Psikososyal Destekaa 2273624

Çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek

Ekip Koordinatörü Berat Albayrak, Narin Güran'ın 8 gündür kayıp olduğunu ve bu süreçte çocukların etkilenmiş olabileceğini düşündüklerini belirtti. Bu nedenle, çocuklara psikolojik destek sağlamak amacıyla psikososyal destek ekibiyle çalışmalara başladıklarını ifade etti. Albayrak, çocukların kaygı ve streslerini atlatabilmeleri için uzman ekip tarafından destek verildiğini ve çalışmaların devam edeceğini söyledi. 

Albayrak'ın sözleri şu şekilde:

"Narin 8 günden beridir kayıp. Arkadaşlarının etkilenmiş olabileceğini, bu süreçten yıpranmış olabileceğini düşündüğümüz için çalışmayı başlattık. Çocuklara en azından psikolojik olarak bu kaygılarını, streslerini, yaşamış olduğu kötü duyguları atlatabilmeleri için psikososyal destek ekibimizle yani uzmanlaşmış ekibimizle destek olmaya geldik. Çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek."

Çocukların ve yetişkinlere konfor alanı sağlamak amaçlanıyor

Ekip Koordinatörü Berat Albayrak, grup terapisi şeklinde başladıkları çalışmaları tüm köy çocuklarına yaymayı planladıklarını belirtti. Ayrıca, travmatik durum yaşayan yetişkinler için bireysel görüşmeler yapmayı da planladıklarını ekledi. Bu çalışmalarda amaçlarının çocukların ve yetişkinlerin olumsuz etkilerini en aza indirgemek ve onlara bir konfor alanı sağlamak olduğunu vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi