İZMİR HABERLERİ

Özel güvenlik görevlileri 'Tek tip' üniforma istiyor!

İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen çalıştayda, özel güvenlik sektörünün 20 yıllık serüveni, dijitalleşme adımları ve geleceği masaya yatırıldı.

SON MÜHÜR- GAMZE ESKİKÖY İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından 15-18 Ocak tarihleri arasında düzenlenen “5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 20 Yılı ve Özel Güvenliğin Dünü, Bugünü, Yarını” başlıklı çalıştay, sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Çalıştayda, sektördeki dijitalleşme süreci ve yapay zeka teknolojilerinin kullanımına yönelik mesajlar verildi.

"Talebimiz tek tip üniforma"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Özel Güvenlik Hizmetleri Meclis Başkanı Serdar Gökhan Arıkan, ‘Tek tip’ üniforma talebini dile getirdi. Arıkan, “Üniforma talebimiz  tek tip, üniforma. Denetleme Başkanlığı’ndan ricamız sektörün özel tarafında olan arkadaşlar ve firmalarımız yüzde 60’ ı geçse bile ben inanıyorum ki  algıda seçiciliği arttırmak ve özel güvenliğin  kimliğini daha belirgin hale getirmek için devletin koyduğu üniformayı bizimde kullanmamız. Biz bunu talep ettik ama kısmi oldu" dedi

Çalışmalar hakkında bilgi verildi

Çalışmalar hakkında bilgi veren Arıkan, "34. Güvenlik ve Destek Faaliyetleri Grubu Meslek Komitemiz ile İçişleri Bakanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, SGK ve İŞKUR temsilcileri, akademisyenler, özel güvenlik şirketlerinin ve bu alanda eğitim veren firmalarımızın temsilcileri, hizmet alan firma temsilcilerinden oluşan komitemiz, sektörün gelişimine katkıda bulunmak adına faaliyetlerini sürdürüyor" 

Sıradaki hedef: Yapay zekalı sistemler

Özel Güvenlik Denetleme Başkan Yardımcısı Nevzat Yazıcı,  Hizmet kalitesini arttırma amacını benimsedik. Bu yöndeki geliştirdiğimiz teknolojilerin sektördeki verimliliği arttırmak ve güçlendirmek adına önemli katkılar sağlamaktadır. 2024 yılında dijital işlemde özel güvenliğe başvuru yapan kişi sayısı 3 milyondur.

Bunun yanında ateşli silahların ruhsatlanması 1.5 milyon silah ruhsatı dijital ortamda gerçekleştirmiş olup, şeffaflıkla hız kazanmıştır. Patlayıcı maddelerin üretiminden kullanımına geçen sürede dijital ortamda takip ediliyor.

Sıradaki hedefimiz, dijitalleşme sürecinde bir adım öteye giderek yapay zekalı sistemlerin sektöre entegre edebilmektir. Yapay zeka veri analitiği, tehdit algılama ve hızlı müdahale mekanizmaların sunduğu avantajlar sektörün geleceğinde belirleyici olacaktır.