Son Mühür- Berivan Kaya/CHP bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için Maltepe'de miting düzenledi. Mitingde konuşan CHP lideri Özgür Özel yeni boykot listesini açıkladı. 

Şimşek silahşördur! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef alan Özgür Özel, "Mehmet Şimşek de bu darbenin bir parçasıdır. Mehmet Şimşek de MASAK'a hazırlattığı darbe raporuyla bu darbenin ortağı olmuştur. Dünya'daki bütün ekonomi çevreleri Mehmet Şimşek'i bir otokratın emrindeki silahşör, tetikçi olduğunu görmüştür. Mehmet Şimşek diye birinin ne itibarı ne de bu ülkeye katabileceği bir şey vardır" ifadelerine yer verdi. 

Özel açıklamasının devamında, "Şimdi çıkmış utanmadan, 'Özel Türkiye'yi dünyaya şikayet ediyor' diyor. Bir ülkede seçimle gelen seçimle gitmiyorsa o ülkede darbe oluyorsa dünya bununla ilgilenir. Sana 15 Temmuz'da darbe yapıldığında bu darbeyi tüm dünyaya birlikte anlatalım demiştin. O darbeyi nasıl anlattıysam bu darbeyi de öyle anlatacağım" dedi. 

Yeni boykot listesi açıklandı 

CHP Genel Başkanı Özel, yeni boykot listesini açıkladı. Özel, "Yeni boykot listesini açıklıyorum. TRT, CNN Türk, A Haber, Beyaz TV, Demirören ve Turkuvaz'ın kanallarını asla ama asla açmıyoruz. Buradan reklam vereceklere de sesleniyorum: Eğer biz, Yeni şafak'ta Sabah gazetesinde reklamınızı görürsek, o ürünü almayacağız.  Nerede o NTV? 15.00'te mitingimizi vermezse, onun bütün firmalarını buradan açıklayacağım. Medyayla bağlantılı olmayan boykotları bir tek Turizm Bakanı'nın şirketi ETS Tur'a yapıyoruz.  İhlas ev aletleri otobüsün üzerindeki masum kardeşleri DHKPC'li gösterenlere kızdıysanız İhlas pazarlamadan çıkarın hırsınızı. Gençler, D&R'a gidiyor musunuz? O tüm yalanları atanların meydana düşmanlık yapanların firmasıdır. Demirören'in çıkmayan Milli piyangosundan, Milli.com ve iddia.com'dan uzak duruyoruz. Bu meydanın gücünü görüyor musunuz? Burada koca yalan var o da şu, güya biz elektrikli otomobil TOGG'a boykot yapıyormuşuz. TOGG'u biz destekliyoruz. Bizim bu ülkenin hırsızlarıyla sorunumuz var" dedi. 

Gençlerin gönlünü yaparsa! 

Özel açıklamasının devamında, "Gençlerin Espresslob ile  sorunu var. Dün bize ulaşmaya çalıştılar ‘Görüşelim ne yapmamız gerekiyorsa yapalım’ dediler. Onlara cevabımız şu, üniversite kampüslerindeki gençlerin gönlünü yaparsa ve oradan çekilirse, öğrencilere kantin olarak verirse, öğrenciler de bana affettik derse o zaman yanıma gelirsin dedim. Vakit doldu NTV inat ediyor. Dünya tarihinde bir ilk meydanı görmeyene gücümüzü görmeyene göstermek üzere buradayız. Bu dakikadan itibaren bu NTV düzelip de boykot listesinden çıkana kadar NTV'yi izlemiyoruz. NTV'ye reklam verenlerin ürünlerini almıyoruz. Ve Doğuş grubu, Star TV, Kral FM... Günaydın Restoran'a gidilmiyor. Nusret'in kapısından bile geçilmiyor. Bunlar araba da satıyorlar. Bundan sonra Doğuş grubunun sattığı arabaları almayacağız. Maltepe'yi görmeyen satışın dibini görecek, söz veriyoruz" dedi. 

Muhabir: BERİVAN KAYA