Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamada, sağlıkta şiddetin boyutlarının ulaştığı noktaya dikkat çekti. Doğruyol, "Sağlıkta şiddet sınır tanımıyor! Yetkililer seyrediyor, sağlık çalışanları tehdit ve şiddet altında görev yapmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Seferihisar'da "Suyu Koru, Geleceği Koru" sloganıyla suyun önemi vurgulandı! Seferihisar'da "Suyu Koru, Geleceği Koru" sloganıyla suyun önemi vurgulandı!

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet DoğruyolPompalı tüfekle, elini kolunu sallaya sallaya hastaneye girdi

Kahramanmaraş’ta yaşanan olayda, hastaneye pompalı tüfekle giren kadın, doktor ve hemşireleri rehin aldı. "Beni patlatacaklar" diyerek tehditler savuran saldırganın, hastanede görev yapan sağlık personeline silah doğrultması, büyük bir panik yarattı. Ancak hastane güvenlik görevlileri ve polis ekipleri, kadının bir anlık dalgınlığından faydalanarak saldırganı etkisiz hale getirmeyi başardı. Olay sırasında yaralanma yaşanmazken, hastane çalışanları ve tanık olan hastalar büyük bir şok geçirdi. Saldırganın gözaltına alındığı ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Balıkesir’de ise, Edremit Devlet Hastanesi'nin ortopedi servisinde tedavi gören Emrah İmamoğlu'na silahlı saldırı gerçekleştirildi. Hastanede yattığı yatakta tabancayla ateş açan bir saldırgan, olay yerinden kaçtı. Yaralı hastanın hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Saldırgan E.A. ise güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Pompalı tüfekle, elini kolunu sallaya sallaya hastaneye girdi"Sağlık çalışanlarımız görevlerini mi yapsınlar, kendilerini mi korusunlar?"

Doğruyol, sağlık kuruluşlarında yaşanan bu tür olayların sıradan hale geldiğine dikkat çekerek, "Gün geçmesin ki bir sağlık kuruluşumuzda sağlıkta şiddet yaşanmasın. Silahlı kişiler hastanelerin her yerinde elini kolunu sallayarak gezebiliyor. Sağlık çalışanlarımız görevlerini mi yapsınlar, kendilerini mi korusunlar?" dedi.
Yetkililere seslenen Doğruyol, sağlıkta şiddeti önlemek için etkin yasaların çıkarılması gerektiğini vurguladı; "Yıllardır süren ve her geçen gün artan sağlıkta şiddeti korumak için samimi değiller. Sağlıkta şiddeti önlemek için etkili yasaların çıkartılmasını bekliyoruz." dedi.
Ayrıca, "Beyaz kod, gri kod uygulamaları ve hastane girişlerine x-ray cihazları koymak sağlıkta şiddeti önlemez." diyen Doğruyol, sağlık hizmetlerinin sunumunda daha kapsamlı değişiklikler yapılması gerektiğini belirtti. "Sağlık hizmetleri sunumunu hasta memnun olsun da ne olursa olsun mantığından uzaklaştırmalıyız. Ambulansları acil vakaların dışında taksi gibi kullanmamalıyız." ifadeleriyle çözüm önerilerinde bulundu.

"Sağlık çalışanlarımız sahipsiz kalmıştır"

Sağlık çalışanlarının karşılaştığı tehdit ve şiddetin, toplumda kabul görmemesi gerektiğini savunan Doğruyol, "Görevi başındaki memura mukavemetten ceza artırımlı verilmeli." dedi. Ayrıca, sağlıkta şiddeti önlemek için samimiyetle hareket edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Son olarak, "Kesintisiz 7/24 görev yapan doktorundan hemşiresine, teknisyenine kadar tüm sağlık çalışanlarımız maalesef sahipsiz kalmıştır." diyen Doğruyol, sağlık çalışanlarının endişeleriyle görevlerine devam etmeye çalıştıklarını dile getirdi. "Göreve giderken bu gün başıma bir şey gelir mi?" endişesiyle mesaiye giden sağlık çalışanlarına sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Muhabir: Alperen Özdemir