Son Mühür - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından Saraçhane'de toplanan kalabalığın zarar verdiği Şehzadebaşı Camii İmamı, dikkat çeken bir açıklamada bulundu.
''Demir yumruğu yersiniz''
Kadir Gecesi'nde verdiği vaaz sırasında dikkat çeken ifadeler kullanan Şehzadebaşı Camii İmamı, konuşmasında şu sözlere yer verdi:
"Hiç boşuna umutlanmayın oğlum. Suriye'de bile bitti o iş. Türkiye'de var ya demir yumruğu yersiniz, akıllanın, aklınızı başınıza alın. İnsanlara hakaret ederek, küfür ederek değil dua ederek kurtulmalarına vesile olacağız inşallah"
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme getirmişti
Cumhurbaşkanı Recep Tyayip Erdoğan konuya ilişkin şu cümleleri kullanmıştı:
“Hepsinden öte, hepsinden öte bu marjinal grupları Şehzadebaşı'na toparlayıp orada Şehzadebaşı Camii'nin yanındaki kabristanı adeta yerle bir ediyorlar. Ey Özgür Özel, herhalde senin de bir gün kabrini bu şekilde hazırlayacaklar ve senin de kabrini birileri gelip ya kazar ya yıkar. Bu nasıl iştir? Bu nasıl iştir? Ve bu kabristanları yıkmanın kime ne faydası var?
Özgür Özel cevap verdi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından cevap vermiş vu şunları söylemişti:
"Şimdi, 'Sen Mimar Sinan'ın bu erken dönem eserinin bahçesinde bulunan hazireyi, oradaki mezarları tahrip ettirdin. Ey Özgür Özel, bunu nasıl yaparsın? Bir gün gelir senin de mezarını kazarlar, senin de mezarını yıkarlar' diyor. Biraz önce Ekrem Başkan'ın talimatıyla bu işi İBB Miras adıyla yapan arkadaşlar, hem bilgi verdiler, hem ne olduğunu gösterdiler. Gösterdikleri şu, polis hızla biber gazı sıkarak kovalamaya başlayınca gençleri, oradan bunun üstüne atlayıp kaçanlar olmuş, belli sayıda. İki mezar taşı devrilmiş, bu iki mezar ertesi sabah Vali gelmeden onarılmış. Şahit sizsiniz. O da gelmiş benim gördüğümü görmüş.
'Bu iki mezar taşı düştü efendim, biz bunları şu yöntemle kaldırdık' demişler. O da 'Peki' demiş gitmiş. Ben de geldim gördüm, sizi de gördünüz. O dediği hazire bu. Burada bakın dünya kadar mezar taşı ayakta, en kıyıda, yukarıdan atlanırken üstüne düşülecek yerde şu boyda iki mezar taşı devrilmiş, geri kaldırılmış. Arkadaş diyor ki 'Buranın kapsamlı bir restorasyona ihtiyacı var. Bununla ilgili İBB Miras olarak görev talebimiz var. Burada duran bu taşların her birinin onarılması, her birinin sağlamlaştırılması, güzelleştirilmesi lazım. Bıraksınlar kapsamlı restorasyon yapalım. Yetki Kültür Bakanlığında, vermiyor"