Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada, cinayet büro amiri eski komiser Mustafa Ensar Aykal ve avukat Serdar Öktem, dosyaların ayrılmasının ardından hakim karşısına çıktı.

Aykal’a yurt dışı çıkış yasağıyla tahliye

Davada tutuklu sanık olarak yer alan Mustafa Ensar Aykal, yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Duruşmada, Sinan Ateş'in ölümüne dair soruşturma sürecinde adı geçen 22 sanık, suçlamalarla yargılanırken, suçun işlendiği dönemdeki cinayet büro amiri Mustafa Ensar Aykal ve avukat Serdar Öktem’in telefon şifrelerini vermekten kaçınmaları üzerine dosyalarının ayrılmasına karar verilmişti.

Aykal'dan savunma: "Bu olayın hiçbir yerinde değilim"

Duruşmada, sanık Aykal savunmasını yaparken, hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu ve somut delillerle ispat ettiğini vurguladı. “Alnım ak, vicdanım rahat. Bu olayın hiçbir yerinde değilim” diyen Aykal, tahliye talebinde bulundu.

Sinan Ateş'in ailesinden adalet talebi

Duruşma sırasında şikayetçi olarak söz alan Sinan Ateş’in ailesi, adaletin sağlanmasını talep etti. Ateş’in eşi Ayşe Ateş, mahkemeden vicdanlı ve hukuka uygun bir karar beklediğini belirtirken, anne Saniye Ateş de torunlarının babalarını bir daha göremeyeceğini ifade etti ve “Onların da evlat acısıyla yürekleri yansın” dedi.

Sinan Ateş Davası

Sanıklar hakkında ara karar verildi

Duruşmanın sonunda mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Serdar Öktem’in adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verdi. Ayrıca, cinayetle ilgili ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan sanık Doğukan Çep’in duruşmada dinlenmesine karar verildi. Mustafa Ensar Aykal ise yurt dışı çıkış yasağı ile tahliye edildi. Duruşma 26 Haziran’a ertelendi.

Kaynak: DHA