Son Mühür/ Gamze Eskiköy- Ankara’daki Rıdvan Binnaz Ege Anadolu Lisesi’nde bir grup öğrencinin Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okuması, iddiaya göre okul yönetimi tarafından engellendi.
Olayın ardından öğrencilere disiplin cezası verildiği öne sürüldü. Tepkiler çığ gibi büyürken, olayın görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.
“Evet gençler kesiyoruz bunu”
Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, okul bahçesinde bir araya gelen öğrencilerin Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudukları görülüyor.
Bu sırada bir öğretmen, öğrencilere müdahale ettiği duyuluyor. Görüntüde öğretmenin, “Evet gençler kesiyoruz bunu” dediği ve videoyu çeken öğrenciye, “Oğlum sen buraya gel” diyerek çıkıştığı net bir şekilde yer alıyor. Bir başka öğretmenin ise öğrencilere yönelik "Yürü, yürü!" şeklinde sert çıkışı dikkat çekiyor.
CHP’li vekil: "Gençliğe hitabe okumak suç mu?"
Görüntülerin yayılmasının ardından CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, iddiaları X (Twitter) hesabından paylaşarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sorular yöneltti. Öztürkmen paylaşımında;
“Ankara’da bir Anadolu Lisesi’nde topluca Gençliğe Hitabe okuyan öğrencilere uzaklaştırma cezası verildiği iddia ediliyor.
Ceza alan bir öğrencinin, ‘Bunun neresi suç? Atama saygısızlık yapıyorsun’ sözlerine, müdür yardımcısının ‘Başlarım senin atana’ dediği iddiası var.”
"Bu nüdür yardımcısının derdi nedir?”
CHP’li vekil açıklamasının devamında, eğitimcilerin Atatürk’e karşı tutumunu eleştirerek tepki gösterdi:
“Hiçbir eğitimci, hiçbir Türk vatandaşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okunmasından rahatsızlık duyamaz. Bu müdür yardımcısının derdi nedir? Bu skandal ifadelerle ilgili bir soruşturma açtınız mı Sayın Bakan?” dedi.