Son Mühür- Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi, son genel seçim araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırma, 9-12 Nisan tarihleri arasında 2 bin 400 kişiyle görüşülerek hazırlandı. Katılımcılara, "Önümüzdeki Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu yapılacak olsa Recep Tayyip Erdoğan’a mı Ekrem İmamoğlu’na mı oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.
Türkiye Siyaset Araştırması'na göre, katılımcıların yüzde 48'i İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu'na oy verirken, yüzde 39'u ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yana oy kullandı.
Günaydın: Korkunun faydası yok!
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, araştırma sonuçlarını paylaşarak, "Korkunun ecele faydası yok" ifadelerine yer verdi.
Tanal: Halk konuştu!
CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ise anketlere yönelik, "Halk konuştu, iktidar duymamakta ısrar ediyor! Yöneylem’in 81 ilde yaptığı ankete göre CHP açık ara birinci. Yurttaşlarımızın yüzde 48’i Cumhurbaşkanı olarak Ekrem İmamoğlu’nu görmek istiyor. Erdoğan ise yüzde 39’da kaldı. İmamoğlu’na yönelik tutuklama ve diploma iptali gibi hukuk dışı hamlelere halkın cevabı nettir: Yüzde 58.5 “hukuksuz”, yüzde 57.7 “haksız” diyor! Bu ülkede en büyük sorun ekonomi ve adaletsizliktir. Halkın yarısı Türkiye’nin kötü yönetildiğini düşünüyor. Adalet, demokrasi ve ekmek için mücadele eden herkese selam olsun! Gün, halkın iradesine sahip çıkma günüdür!" dedi.