Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İl Eğitim Yöneticileri İle Toplantı"ya katıldı. Burada yaptığı konuşmada, yürüttükleri çalışmaları yerel paydaşları ve meslektaşlarıyla işbirliği içinde gerçekleştirdiklerini vurguladı. Tekin, gittikleri her yerde idareci ve öğretmenlerle sohbet ettiklerini ve aldıkları notlara göre yapılması gereken düzenlemeleri planladıklarını belirtti. Ayrıca, kente kapsamlı bir çalışma ekibiyle geldiklerini ve Adana özelinde acilen yapılması gerekenlerle ilgili adımları atacaklarını ifade etti.
Yerel yönetimlerle işbirliği konusuna da değinen Tekin, Türkiye'de yerel yönetimlerle en yoğun mesaisi olan bakanlığın kesinlikle Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu belirtti. Ayrıca, uzun yıllar bütçesi ve kaynağı aktarıldığı halde imar ve uygun arazi bulamadıkları için yatırım programına geçiremedikleri ve yatırım haline dönüştüremedikleri okullar olduğunu dile getirdi.
''BELEDİYE SEÇİMLERİNİ ÖNEMSİYORUZ!''
Milli Eğitim Bakanı Tekin, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İl Eğitim Yöneticileri İle Toplantı"ya katıldı. Burada yaptığı konuşmada, eğitim yatırımlarının gerçekleşmesinde belediyelerin önemine vurgu yaparak, "Belediyelerimizi, belediye seçimlerini önemsiyoruz. Açık ve net olarak şunu söyleyeyim; eğitim öğretimle ilgili süreçleri merkezlerine alan, çalışma alanlarının odağına yerleştiren yerel yöneticilerin seçilmesini temenni, arzu ediyoruz. Çünkü bu süreç, tek başına Milli Eğitim Bakanlığının altından kalkabileceği bir süreç değil." dedi. Bakan Tekin, bakanlık olarak adım atarken önemsedikleri prensiplerden birinin eğitim öğretimin niteliğini artırmak olduğunu vurgulayarak, "İkincisi, birlikte çalıştığımız öğretmen arkadaşlarımızın toplumsal saygınlığını artırmak. Üçüncüsü, eğitim öğretim kurumlarımızın, okullarımızın itibarını ve etkinliğini artırmak." şeklinde konuştu.
Çocukların pedagojik gelişimlerine zarar veren sosyal medya uygulamalarıyla ilgili tedbirler almayı planladıklarını ifade eden Tekin, ayrıca okullarda öğrencilerin eğitim öğretim sürecinde en büyük paydaşlardan birinin ebeveynler olduğunu belirterek, ebeveynlerin okul içlerine girmelerinin pedagojik açıdan doğru olmadığını düşündüklerini aktardı. Ana dil eğitimi konusunda yapılan düzenlemeler hakkında da bilgi veren Bakan Tekin, Türkçe'de ders geçme notunu 70'e yükselttiklerini ve Türk Dili Edebiyatı derslerinde çocukların başarı durumlarını ölçerken dört temel becerinin ölçülebileceği bir mekanizma geliştirdiklerini söyledi.
Son olarak, Türkçe okuma becerilerini geliştirmek üzere Bakanlığın yapay zeka uygulamaları ve yazılımları üzerinde çalıştığını belirten Tekin, yakında bu çalışmaların paylaşılacağını dile getirdi.
''SOSYAL ETKİNLİK BAŞLIĞI OLACAK!''
Milli Eğitim Bakanı Tekin, Türkçe Söz Varlığı Projesi kapsamında atılan adımların da medyada konuşulan konular arasında yer aldığını belirtti. Projeye ilişkin geçtiğimiz hafta ortaöğretim kurumlarında atılan adımların gündeme geldiğini ifade etti. Tekin, eğitim öğretim sürecinin sadece kitabi bilgilerle sınırlı olmadığını vurgulayarak, çocukların toplumun temel referans değerlerini öğrenen ve ülkenin temel değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesini arzu ettiklerini söyledi. Bu kapsamda çocukların sosyal sorumluluk projeleri ve sosyal etkinlikler içinde bulunmalarının önemine değindi. Geçtiğimiz hafta kamuoyuyla paylaşılan konulardan birinin de çocukların karnelerinde "sosyal etkinlik" başlığı altında bir başlık daha olacağı olduğunu aktardı.
Tekin'in konuşmasının yanı sıra, programa İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tekve ve Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir'in de konuşma yaptığı belirtildi. Programa, Vali Yavuz Selim Köşger, milletvekilleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve diğer yöneticilerin de katıldığı ifade edildi.