Türkiye’nin ilk Uzay Kampı Türkiye’de, NASA’nın 2030’lar için öngördüğü insanlı Ay uçuşlarının canlandırıldığı “Aurora Uzay Aracı ile Uçuş Görevi Simülatörü” büyük ilgi gördü. Katılımcılar, simülatörde heyecan verici bir uzay uçuşu deneyimi yaşadı. İspanya’daki CONSERJERIA DE EDUCATION okullarından gelen öğrenciler, kampın uygulamalı eğitimlerinden övgüyle bahsetti. Bir öğretmen, "Her şey çok uygulamalı. Sıradan sınıf derslerine hiç benzemiyor. Bu, son derece heyecan verici, tatmin edici ve motive edici." dedi.

Uluslararası Arkadaşlık Programına Yoğun İlgiUluslararası Arkadaşlık Programına Yoğun İlgi

Uzay Kampı Türkiye ve Küresel Dostluk Vakfı (GFTSE) iş birliğiyle düzenlenen Galaktik Yaz Kampı Programı (E-Pal Haftası) büyük ilgi gördü. Programa 9 ülkeden 164 öğrenci ve 18 öğretmen katıldı. Katılımcılar, yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projeleri bilim fuarında sergiledi. Ayrıca, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti İzmir Şubesi tarafından gerçekleştirilen profesyonel telsiz bağlantısı sayesinde telsizle iletişim kurma tekniklerini uygulamalı olarak öğrendi.

Özel konuşmacılar

30 Haziran - 6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Fabrizio Pinto, “Güneş Yelkenleri ve Uzay Araştırmalarındaki Olağanüstü Potansiyelleri” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Ayrıca, Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) mühendisleri de misafir konuşmacı olarak katıldı. TUSAŞ mühendisleri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin uzay sistemleri çalışmaları, uydular, haberleşme ve yer gözlem uyduları konularında bilgi verdiler ve katılımcıların sorularını yanıtladılar.

Yeni Eğitim Dönemi Kayıtları Başladı

Uzay Kampı Türkiye’ye olan ilgi artarak devam ediyor. Yeni eğitim öğretim dönemiyle birlikte, fen derslerini destekleyen iki günlük programlar sunmaya başlayacak olan kampa ön kayıtlar başladı. Uzay ve bilimle ilgilenen öğrenciler, bu eşsiz fırsatı kaçırmamak için ön kayıt yaptırabilecekler.

Muhabir: OSMAN GÜNDEN