Türkiye'nin en huzurlu ilçesi olarak bilinen Seferihisar, sunduğu doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve uygun konut fiyatlarıyla dikkat çekmektedir. Bu durum, bölgenin turizm potansiyelini arttırmakla kalmayıp, aynı zamanda yerleşim yeri olarak da tercih edilmesine olanak sağlamaktadır

Seferihisar, Türkiye'nin en huzurlu ve sakin ilçesi olarak seçilmesiyle birlikte, İstanbul ve İzmir'den gelen göç dalgasıyla karşı karşıya kaldı. Bu durum, bölgenin cazibesini arttırmış ve birçok kişiye uygun fiyatlı konut imkanı sunmuştur.

Seferihisar'ın bu denli ilgi görmesinin altında yatan sebepler arasında, doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve yaşam kalitesinin yüksek olması yer almaktadır. Ayrıca, merkeze göre daha uygun fiyatlı konut bulma imkanı da göçü artıran etkenler arasında yer almaktadır.

Özellikle İzmir ve İstanbul gibi büyük metropollerde yaşanan yoğun stres ve kalabalık ortamdan uzaklaşmak isteyenler, Seferihisar'ın sunduğu huzurlu atmosfer ve yaşam kalitesiyle burayı tercih etmektedir. Bunun sonucunda da bölgede bir göç hareketliliği yaşanmaktadır.

SEFERİHİSAR HAKKINDA BİLGİ

Seferihisar, İzmir`in batısında yer alır. İl merkezine uzaklığı 47 km`dir. Kuzeyde Urla, Doğuda Menderes, batı ve güneyde Ege Denizi ile çevrilidir.

İlçenin yüzölçümü 386 km2'dir. 8 köyü bulunmaktadır.

2009 YılıADNKS verilerine göre toplam nüfusu 28.603`tür. Bu nüfusun25.308'i merkezde, 3.295'i köylerde yaşamaktadır.

Seferihisar`da 12 İlköğretim Okulu, 5 Orta Öğretim Kurumu bulunmakta; 3 525 öğrencinin eğitim gördüğü bu okullarda, 213 öğretmen görev yapmaktadır.

İlçede, sağlık hizmetleri, 1 Devlet Hastanesi, 4 Sağlık Ocağı, 1 Sağlık Evi tarafından verilmektedir.

Seferihisar ekonomisinde tarım ağırlığını korumaktadır. İlçe toprakları, zeytinlikler ve narenciye bahçeleriyle kaplıdır. Son yıllarda seracılık gelişme göstermektedir.

S E F E R S A S A S

Seferihisar yöresi, Antikçağ`da önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Yöredeki en önemli ören yeri Teos`tur.

Seferihisar, XIII. yüzyılda Selçukluların, XIV. yüzyılda Aydınoğulları ve Osmanlıların egemenliğinde kalmış, XV. yüzyılda bir süre Timur İmparatorluğu'nun yönetiminde kaldıktan sonra kesin olarak Osmanlı egemenliğine geçmiştir. İlçe ve çevresinde Selçuklular ve Osmanlılar tarafından yaptırılmış eserlerin başlıcaları Koçibey Mescidi, Gözsüzler Mescidi, Turabiye Camii, Sığacık Camii, Ağa Camii, Yeni Camii ve Hıdırlık Camii`dir. Seferihisar`ın 6 Km batısında küçük bir balıkçı yerleşimi olan Sığacık, Selçuklular döneminde yapılmış surlarla çevrilidir. Kaptan Piri Reis`in önerisiyle yapılmış olun Osmanlı Kalesi, XVI. yüzyıldan kalmadır.

Kaynak: Haber Merkezi