Son Mühür - Almanya merkezli dijital yayın hizmeti sağlayıcısı Sporttotal, iflas başvurusunda bulundu. Artı49'un haberine göre, şirket, özellikle futbol liglerine kamera sistemleri sunuyor ve bu karşılaşmaları kendi platformunda canlı yayınlıyordu.

İflas başvurusu yalnızca ana şirketi değil, altı bağlı şirketi de doğrudan etkilerken, Sporttotal Venus GmbH ve ABD merkezli Stadium US Inc., bu süreçten muaf tutuldu. Şirketin iflas etmesinin nedenleri arasında, uluslararası projelerde yaşanan gecikmeler ve sermaye artırımı yoluyla finansman sağlama çabalarının başarısız olması yer aldı.

Açıklama yapıldı

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, finansal sıkıntılara rağmen faaliyetler devam edecek. Açıklamada, "Kendi yönetimimizde gerçekleşen iflas süreci sonrasında, operasyonel şirketler çalışmalarına devam edecek ve bu sayede Sporttotal Grubu'nun müşterileri herhangi bir aksama yaşamayacaktır" denildi. Ayrıca, Sporttotal daha önce özellikle yayın kalitesiyle ilgili eleştiriler almıştı. Almanya'daki Regionalliga West, bu nedenle yayın hizmetini sonlandırdığını duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi