Bu sadece orada çalışan mesleştaşlarımızın işsiz kalması değil aynı zamanda İzmir'in sesinin biraz daha kısılması anlamını taşıyor. Basın Tarihi'ne İzmir adına altın harflerle kazınmış ''Yerel Medya'' gücünün önemli bir unsurunun artık olmayacağını da tescillemiş oluyor.
Evet; son yıllarda dijital devrimin sonucu olarak internet medyası, sosyal ağlarla farklı bir alana evrilen dönüşüm özellikle yazılı basına büyük bir kan kaybı yaşatmaya başlamıştı, bu da bu kapanmanın sebeplerinden biri ancak tek başına değil.
Asıl sebep ekonomik, gelirlerin eklerin maliyetini karşılamaması. Bir dönem hem yetiştiğim Hürriyet'te hem de yöneticilik yaptığım Sabah'ta bunu bizzat deneyimledim. Eklerin ilk kapanışı da değil zaten hem Hürriyet Ege, hem de bir ekol olan Sabah Ege'de daha önce kapanma yaşadı.
Hem o zaman dijital medya daha emekleme dönemindeydi, yazılı basın için bir tehdit bile oluşturmuyordu, tek sebep ''Ekonomik'' ti. İzmir çok güçlü olduğu ''Yerel basın'' kozunu tarih içinde hep ekonomik nedenlerle kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor.
Daha önce geri dönüşler oldu ancak bu kez zor gibi görünüyor. Şimdi bu sonuçta çok büyük katkıları olan İzmir iş dünyası, STK'lar, siyasiler, belediye başkanları hepsi takkelerini önüne alıp bir düşünsün, ''Biz nerede hata yaptık'?' diye.
Bir sözümde Cemiyet'e, aylardır dillendirilen, ''Geliyorum'' diyen bu sonucu önlemek için ne yaptınız? İş Dünyası ile mi görüştünüz, siyasilerle mi konuştunuz, her gün başka bir nedenle düzenlediğiniz kutlamalara ara verip belediye başkanlarına mı gittiniz?
Ha pardon atlamayalım ''Basın Bülteni'' yayınladınız. O zaman devam, inşallah bu süreç ayrıcalıklı gazetenizle dilimlerini küçülttüğünüz ''Yerel gazete''lere sıçramaz. Onların yaşaması için ''Basın Bültenleri''nin ötesinde işlerle destek olursunuz.
Çünkü bu konuda en büyük görev size düşüyor...