İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden alınan en güncel verilere göre; 

Son uydu görüntülerine bakıldığında, özellikle Çeşme Yarım Adası'ndan doğuya doğru uzanan orta ve yüksek tabaka bulutları olduğu görülüyor. Bu sabah bulutlu bir hava ile güne başladık. Bu gece en düşük hava sıcaklıkları İzmir ve Manisa'da 18, Aydın'da ise 19 derece olarak kaydedildi.

İzmir Için Cuma Günü Hava Durumuİzmir Için Cuma Günü Hava Durumu

20 Eylül Cuma Hava durumu

Bugün için Ege Bölgesi genelinin parçalı bulutlu olması bekleniyor. Özellikle Manisa'nın kuzeydoğusu ve Bergama'nın kuzeyindeki kırsal alanlarda ve Bozdağ'ın üst kotları ve Aydın dağlarının üst kotlarında öğleden sonra kısa süreli sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Rüzgar Ege Bölgesi'nin kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu, Ege Bölgesi güneyinde ise batı ve kuzeybatıdan hafif zaman zaman orta kuvvette esecek. 
Hava sıcaklıklarında önemli bir değişik beklenmiyor. Önümüzdeki günlerde de genelde yatay bir seyir olarak mevsim normalleri seviyesinde seyreden bir hava sıcaklığı bekleniyor.

Bugün beklenilen en yüksek hava sıcaklıkları;
İzmir'de 29, 
Manisa'da 30, 
Aydın'da ise 33 derece olacak. 

İzmir Için Hafta Sonu Hava Durumuİzmir Için Hafta Sonu Hava Durumu

21 Eylül Cumartesi Hava Durumu

Cumartesi günü ise özellikle Ege Bölgesi'nin kuzeyinde yani Manisa il geneli denilebilir ama ağırlıklı olarak Manisa'nı  batı kesimlerinde öğlen saatlerinden sonra İzmir Körfezi'nin özellikle doğu ucundan Bayraklı ve Bornova ile kuzey hattı üzerinde öğleden sonra kısa süreli yerel sağanak yağış olması bekleniyor. Miktarının yoğun olması beklenmiyor. Ayrıca Aydın Dağlarının üst kotlarında yerel yağış olma ihtimali var.
21 Eylül Cumartesi günü beklenilen en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları şöyle;
İzmir'de 19 dereceye 30 derece,
Aydın'da 18 dereceye 33 derece,
Manisa'da 17 dereceye 30 derece olarak bekleniyor.

Aydın Için Hafta Sonu Hava DurumuAydın Için Hafta Sonu Hava Durumu

22 Eylül Pazar Hava Durumu

Pazar günü ise özellikle Bergama-Dikili hattında ve Manisa'nın kuzeydoğusunda yerel yağışlar var. Diğer yerlerse parçalı bulutlu geçecek. 
22 Eylül Pazar günü beklenilen en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları şöyle;
İzmir'de 19 dereceye 30 derece,
Aydın'da 18 dereceye 32 derece,
Manisa'da 18 dereceye 29 derece olarak bekleniyor.

Manisa Için Hafta Sonu Hava DurumuManisa Için Hafta Sonu Hava Durumu

Ege Denizi'nde son durum

Ege Denizi'nde bugün beklenilen hava durumu genel olarak parçalı bulutlu olacak. Rüzgar Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 1,5 ila 2,5 metre dolayında. Görüş mesafesi iyi.
Güney Ege'de durum Çeşme-Bodrum arasında ise rüzgar kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, dalga yüksekliği 1,5 ila 2,5 metre arasında olacak. Görüş mesafesi iyi.

Muhabir: Balamir Yıldız