Sağlık Bakanlığı'nın yeni düzenlemelerine göre, 01.01.2020 tarihinden sonra sona eren veya sona erecek olan sağlık raporları (engelli raporları dahil), 30 Haziran 2025 tarihine kadar geçerli kabul edilecek. Bu düzenleme, raporlarını yenilememiş olan hastaları kapsıyor. Vergi indirim ve istisnası amacıyla kullanılan engelli raporları ise 30 Haziran 2024 tarihi itibarıyla geçerliliğini yitirecek.

İlaç Raporları Ne Zamana Kadar Geçerli?

Engelli Raporları: 30 Haziran 2024'e kadar geçerli.
Diğer Sağlık Raporları: 30 Haziran 2025'e kadar geçerli olacak.
İlk defa düzenlenen raporlar, rapor yenileme başvuruları, yasal süresi içinde yapılan rapor itirazları ve kontrol muayenesi başvuruları olağan şekilde karşılanmaya devam edecek. Sağlık hizmet sunucularında yoğunluk oluşmaması için, 30 Haziran 2025 tarihine kadar raporlarını yeniletmeyenlerin mağduriyet yaşamamaları adına bu tarihe kadar raporlarını yeniletmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Sıla bebek için umutlar tükeniyor! Sıla bebek için umutlar tükeniyor!

Kurumlar Arası İş Birliği

Kurumlar arasında iş birliği sağlanarak gerekli iş ve işlemlerin yerine getirilmesine karar verildi. Böylece, sağlık raporlarına bağlı hak ve hizmetlerden yararlananların, rapor yenileme süreciyle ilgili mağduriyet yaşamamaları amaçlanıyor.

Sık Sorulan Sorular
İlaç raporları uzatıldı mı?

Evet, 01.01.2020 tarihinden sonra sona eren sağlık raporları 30 Haziran 2025 tarihine kadar geçerli olacak.

Engelli raporlarının geçerlilik süresi ne zaman sona erecek?
Engelli raporları, 30 Haziran 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

Rapor yenileme süreci nasıl işleyecek?
Rapor yenileme başvuruları, yasal süresi içinde yapılan itirazlar ve kontrol muayenesi başvuruları olağan şekilde karşılanmaya devam edecek.

Rapor yenileme süresi uzatılacak mı?
Sağlık raporları, 30 Haziran 2025 tarihine kadar geçerli kabul edilecek olup, bu tarihe kadar raporların yenilenmesi gerekmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ