2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda ilk kez stadyum dışında açılış yapılacak.

2024 Paris Olimpiyatları'nın açılış töreni, geleneksel stadyum yerine ilk kez Sen Nehri üzerinde gerçekleştirilecek. Açılış töreni, 85 geminin Sen Nehri boyunca hareket etmesiyle başlayacak ve toplamda 180 gemi veya tekne tören boyunca yer alacak. Tören, Paris’in tarihi ve turistik bölgelerinden geçerek yaklaşık 3,5 saat sürecek.

TFF Bölgesel Amatör Lig’de ikinci hafta: Denizli İdmanyurdu'nun performansı TFF Bölgesel Amatör Lig’de ikinci hafta: Denizli İdmanyurdu'nun performansı

Açılış törenine 110 devlet ve hükümet liderinin katılması bekleniyor, ancak Rus ve Belarus sporcuları tarafsız statüde yer alacakları için törene katılmayacak. İsrailli sporcular, Gazze'ye yönelik saldırılara rağmen açılış töreninde bulunacak.

Tören sırasında olimpiyat meşalesi de taşınacak ve eski futbolcu Zinedine Zidane ile rap şarkıcısı MC Solaar gibi ünlü isimler meşaleyi taşıyacak. Paris'te 16 milyon turistin beklenmesiyle yoğun trafik yaşanacak; şehir içi ve çevresindeki hava sahası uçuşlara kapalı olacak. Açılış töreni, France 2 televizyon kanalından ve Eurospot'tan canlı yayınlanacak.

Ayrıca, dansçılar ücretlerinin artırılmasını talep ederek grev yapacaklardı ancak taleplerinin karşılanmasının ardından grev kararından vazgeçtiler. Sen Nehri kıyısında dans edecek 300'den fazla dansçı için ücretler 600 avroya çıkarıldı.

Paris Olimpiyatlari Turu 1 500X500

Paris'te Olimpiyat açılışı için yoğun güvenlik ve ulaşım önlemleri

Paris, Olimpiyat Oyunları açılışı nedeniyle yarın yoğun trafikle karşı karşıya kalacak. Araç yoğunluğunu azaltmak amacıyla, şehir içindeki 185 kilometre yol, olimpiyat etkinlikleri için ayrıldı ve kent sakinlerine motorlu araç kullanmamaları tavsiye edildi. Paris ve çevresindeki hava sahası uçuşlara kapalı olacak ve başlıca havalimanları kapanacak. Ayrıca, 45 bin güvenlik görevlisi, açılış töreni sırasında görev alacak ve tören alanına erişim güvenlik barikatları ile sınırlandırılacak.

Kaynak: Haber Merkezi