2024 PETLAS Türkiye Offroad Şampiyonası'nın 4. ayak yarışları, Denizli'de büyük bir heyecanla start aldı. Denizli Doğa Sporları ve 4×4 Offroad Spor Kulübü (DENDOFF) tarafından organize edilen etkinlik, Merkezefendi Belediyesi, Spor Toto ve ICRYPEX’in katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Yarışmalara toplamda 4 kategoride 18 araç ve 36 sporcu katılıyor.

Yarışların ilk günü, Yeşil Yayla Mahallesi’ndeki Pamukkale etabında yapıldı. Katılımcılar, 12 kilometrelik parkuru 4 kez geçerek kıyasıya bir mücadele sergiledi. Sporcular, zorlu parkurda hem hız hem de teknik becerilerini ortaya koymak için ter döktü. İzleyiciler ise heyecan dolu anlara tanıklık etti.

A A 20240921 35699244 35699235 2024 P E T L A S T U R K I Y E O F F R O A D S A M P I Y O N A S I N I N 4 A Y A G I D E N I Z L I D E B A S L A D I

Organizasyonun sorumlularından DENDOFF, etkinliğin amacının offroad sporunu tanıtmak ve bu alandaki yetenekleri desteklemek olduğunu vurguladı. Yarışların, yerel ve ulusal düzeyde sporun gelişimine katkı sağladığını belirten yetkililer, bu tür etkinliklerin sporcuların performanslarını artırmalarına ve tecrübelerini geliştirmelerine olanak tanıdığını ifade etti.

Yarışların ikinci ve son günü ise Merkezefendi Belediyesi seyirci etabında gerçekleşecek. Bu etapta araçlar, seyirci etabını 3 kez kat ederek şampiyonanın finaline ulaşacak. Yarışmaların ardından kazananlar ödüllerini alacak ve Denizli’deki offroad tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak

Kaynak: AA