Sındırgı’da uzun yıllardır Ramazan aylarının vazgeçilmezi haline gelen Murat Seyman, Karagöz ve Hacivat’ın bilgece ve esprili karakterleriyle, Kavuklu’nun da katılımıyla her yaş grubundan izleyicinin gönlünde taht kurdu.
Yok olma tehlikesi azmi artırıyor
2004 yılında başlayan bu yolculuk, Murat Seyman’a Balıkesir’de kadim bir geleneği tek başına yaşatma sorumluluğunu yerine getiriyor. Geleneksel gölge oyunu ve orta oyununun günümüzde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalması ile beraber Murat Seyman’ın bu sanatı yaşatma ve gelecek nesillere aktarma azmini daha da pekiştiriyor. Özellikle Ramazan ayında seyircinin ilgisinin artması, onun motivasyonunu daha da güçlendiriyor.
Hem güldürüyor hem düşündürüyor
Belediye tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerinde sahne alan Murat Seyman, sadece izleyicileri güldürmekle kalmazken, aynı zamanda Karagöz ve Hacivat’ın diyalogları aracılığıyla Ramazan’ın manevi atmosferini ve değerlerini de ustaca aktararak çocuklara önemli mesajlar veriyor.
Oyunlarında sıkça yardımlaşma, dürüstlük ve saygı gibi evrensel temalar işleyen Seyman, geleneksel sanatın eğitici yönüne de vurgu yapıyor. Çocukların oyunlara katılımı ise hem eğlenceyi artırıyor hem de onların öğrenme sürecine katkıda bulunuyor.
Rehberlik ediyor
Murat Seyman Karagöz Hacivat’a olan tutkusu, yalnızca sahne performanslarıyla sınırlı tutmayarak, bu sanatı öğrenmek isteyen gençlere rehberlik ediyor.
Bursa’da başladığı bu serüvenin ardından 19 yıldır Ramazan coşkusunu gölge oyunuyla kutlayan Murat Seyman, çocuklardan aldığı olumlu geri dönüşlerle daha da motive oluyor.