Bornova’nın iklim değişikliğine uyum sağlama ve karbon emisyonunu azaltma konularında mücadele kapasitesini ve direncini artırmayı amaçlayan BORNBERG projesi, sürdürülebilir bir gelecek için iki kent arasındaki iş birliğini güçlendirirken, Bornovalıların bu konudaki farkındalığını da eğitimlerle yükseltiyor. Proje kapsamındaki eğitimler, ‘kurumsal kapasite geliştirme’ ve ‘farkındalık oluşturma’ olmak üzere iki ana başlık altında toplanıyor. Farkındalık oluşturma eğitimlerinde, gençler, gençlik çalışanları, çocuklar ve kadınlar hedef kitle olarak belirlenirken; kurumsal kapasite geliştirme eğitimlerinde ise kurum içi personel, yöneticiler ve karar vericiler, akademisyenler tarafından bilgilendiriliyor.

İnsanın Rolüİnsanın Rolü

Bu süreçte, Bornova Belediyesi’nin BORNBERG Projesi’ne katkı sağlayan ortakları arasında bulunan Yaşar Üniversitesi’nin Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Nurdan Yıldırım ve Dr. Öğretim Üyesi Emin Selahattin Umdu, farkındalık eğitimleri vererek projeye destek oluyor. Bu eğitimlerde, iklim değişikliği ile mücadelede insanın doğaya ve diğer canlılara verdiği tahribat üzerinde duruluyor ve insanın bu süreçteki rolünün önemi vurgulanıyor.

Dayanışma ÖrneğiDayanışma Örneği

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, iki şehir arasında hayata geçirilen BORNBERG projesi sayesinde iklim değişikliğine karşı uluslararası bir dayanışma örneği sergilediklerini ifade ederek, şunları söyledi, “BORNBERG Projesi kapsamında, sıfır karbon emisyonlu Avrupa kentleri arasında yer alan Heidelberg, Yaşar Üniversitesi ve Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA) ile iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu proje ile birlikte, Bornova Belediyesi’nin yeşil geleceğe yönelik iklim ve enerji eylem planı oluşturulacak. Yeşil geleceğe dair çalışmalarımız bir üst seviyeye taşınacak” dedi.

Muhabir: ATAKAN BAŞPEHLİVAN