BIST 100 endeksi 76,05 puan yükselirken, toplam işlem hacmi 85,9 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,22, holding endeksi ise yüzde 1,48 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazanan yüzde 3,29 ile turizm, en çok kaybeden ise yüzde 0,87 ile ticaret oldu.
ABD'de açıklanan verilere göre, bu yılın ikinci çeyreğinde Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) yıllıklandırılmış olarak yüzde 3 arttı. Bu dönem için büyüme verisinde yukarı yönlü bir revizyon yapıldı; geçen ay yayımlanan öncü verilere göre ekonominin ikinci çeyrekte yüzde 2,8 büyümesi öngörülmüştü.
İkinci çeyrekte kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi yüzde 2,5 artış gösterdi, çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki artış ise yüzde 2,8 olarak belirlendi.
24 Ağustos ile biten haftada ilk kez işsizlik maaşı başvurusu yapanların sayısı 2 bin kişi azalarak 231 bine geriledi ve bu rakam piyasa beklentilerinin biraz altında kaldı. Bu veriler, ABD ekonomisinin sağlam kalmaya devam ettiğini işaret ederken, "yumuşak iniş" beklentileri küresel piyasalarda risk iştahını artırdı.
Zafer Bayramı öncesi işlem yapılmayacak, analistler kritik seviyeleri açıkladı!
Analistler, işsizlik maaşı başvuru sayısının geçen hafta azalmış olmasına rağmen yıl başlarındaki ortalamaların oldukça üzerinde kaldığını ve bunun iş gücü piyasasındaki yumuşama eğilimini desteklediğini belirtti. Ayrıca, 30 Ağustos Cuma günü Zafer Bayramı tatili nedeniyle Borsa İstanbul'da yarın işlem yapılmayacak.
Yarın, Japonya'da Tokyo TÜFE, işsizlik oranı, perakende satışlar, sanayi üretimi; Avro Bölgesi'nde enflasyon; Almanya'da işsizlik oranı; ABD'de ise kişisel gelir ve harcamalar ile Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi açıklanacak. Analistler, BIST 100 endeksinde 9.850 ve 10.000 seviyelerinin direnç, 9.650 ve 9.500 puanın ise destek noktaları olduğunu belirtti.