Bilindiği üzere dünyada birçok kişi boykot hareketine katılıyor. Hem dünyada hem de Türkiye'de pek çok insan satın aldığı ürünlere dikkat ediyor. Bu boykot, kaçınılmaz olarak ayakkabı sektörünü de etkilemiş durumda. 

Birçok kişi bu konudaki hassasiyeti sonucu boykot edilen ayakkabı markalarını tercih etmek istemiyor. Bu durum da ayakkabı markalarının sıklıkla bu konu üzerinden araştırılmasına neden oluyor. Boykot olmayan ayakkabı markalarını sizler için araştırdık. İşte ayrıntılar…

Boykot Olmayan Ayakkabı Markaları 

İsrail’e destek vermeyen yabancı markalar ve Türkiye'deki yerli ayakkabı üreticileri, boykot olmayan ayakkabı markaları arasında önemli bir yer tutuyor. Yerli ayakkabı markaları tüketicilerine güvenilir ürünler sunarak hem yerli üretimi destekliyor hem de çeşitlilik sağlıyor.

Türkiye'nin yerli ayakkabı sektörü giderek büyümekte ve uluslararası alanda da tanınırlığını arttırmaktadır. Peki, hangi ayakkabı markaları boykot değil?

Boykot olmayan ayakkabı markaları aşağıdaki gibidir:

  • Lumberjack
  • Hummel
  • Hammer Jack
  • Kinetix
  • Lescon
  • Scooter
  • Jump
  • Greyder
  • Derimod
  • Docker’s
  • Polaris
  • Vicco
  • Gezer
  • Bambi
  • Elle

Lumberjack

Boykot Olmayan Ayakkabi Marakalari 1

Lumberjack, kökeni İtalya'ya dayanan bir ayakkabı ve giyim markasıdır. 1945 yılında İtalya'da kurulmuş olan Lumberjack, İtalyan kökenli bir markadır ve İsrail malı değildir. Bu nedenle de boykot listesinde yer almamaktadır.

Hummel

Hummel

Hummel, menşei Danimarka olan bir ayakkabı markasıdır. Marka, Danimarka merkezli bir spor giyim ve ekipmanları üreticisi olarak bilinir.  Danimarka dışında herhangi bir ülkeyle bağlantısı bulunmamaktadır. Bu nedenle Hummel, boykot olmayan ayakkabılar listesinde yer almaktadır. 

Hammer Jack 

Boykot Olmayan Ayakkabi Marakalari 3

Hammer Jack, Gaziantep merkezli yerli ayakkabı markaları arasında yer almaktadır. Hammer Jack ayakkabılarının üretimi Türkiye'de gerçekleştirilmektedir. 1925 yılında Urgan ailesi tarafından kurulan Hammer Jack, boykot olmayan ayakkabılardan biridir. 

Kinetix

Boykot Olmayan Ayakkabi Marakalari 4

Kinetix, Türkiye'nin spor ayakkabı sektöründe öncü bir konuma sahiptir. Boykot olmayan spor ayakkabı markaları arasında öne çıkan Kinetix, bu açıdan iyi bir alternatif oluşturmaktadır. 

Lescon

Boykot Olmayan Ayakkabi Marakalari 5

Lescon, Aydın Erbay tarafında kurulmuş ve günümüzde ERBAY Group bünyesinde yer almaktadır. Dolayısıyla Lescon, Türk spor ayakkabı ve giyim markasıdır. 1980 yılından bu yana üretim yapan marka, boykot olmayan ayakkabı markaları arasında yer almaktadır. 

Scooter

Boykot Olmayan Ayakkabi Marakalari 6

Scooter Ayakkabı, Macro Ayakkabı ve Sanayi Ticaret A.Ş.'nin sahibi Fikret Şerafettinoğlu tarafından kurulmuştur. Türkiye'nin önemli ayakkabı firmalarından biri olan Scooter yerli ayakkabı markalarından biridir. Dolayısıyla Scooter boykot listesinde yer almaz.

Jump

Boykot Olmayan Ayakkabi Marakalari 7

Jump, 1986 yılında Gencallar tarafından kurulan, Türkiye’nin en popüler spor ayakkabı markalarından biridir. Jump markası boykot ürünü olmayan ayakkabılar listesinde yer almaktadır. 

Greyder

Boykot Olmayan Ayakkabi Marakalari 8

Greyder, Çorum, İskilip merkezli Türk ayakkabı markasıdır. 1956 yılında İsmail Kavlu tarafından atölye olarak kurulmuştur. Birçok farklı tarzda ürünü bünyesinde barındıran Greyder, boykot olmayan ayakkabı markaları arasındadır. 

Derimod 

Boykot Olmayan Ayakkabi Marakalari 9

Derimod,1974 yılında Ümit Zaim ve Zerrin Zaim tarafından Zeytinburnu'nda kurulmuştur. Türkiye merkezli bir marka olan Derimod, dünyaya açılmayı başarmıştır. Boykot ayakkabı markalarına alternatif oluşturmaktadır.  

Docker’s

Boykot Olmayan Ayakkabi Marakalari 10

Dockers Ayakkabı, Türkiye menşeli olan, Ziylan Grup'a ait bir ayakkabı markasıdır. Dockers by Gerli olarak da bilinen marka; Kinetix ve Polaris gibi markaların da yönetimini üstlenen Ziylan Grup bünyesinde faaliyetlerine devam etmektedir. Bir Türkiye markası olan Docker’s boykot listesinde yer almamaktadır. 

Polaris 

Boykot Olmayan Ayakkabi Marakalari 11

Polaris, Türkiye'nin en büyük ayakkabı perakendecisi Ziylan Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş. bünyesinde yer alır. Yerli bir marka olan Polaris, boykot listesinde yer almamaktadır. 

Vicco

Boykot Olmayan Ayakkabi Marakalari 12

Sportek Ayakkabıcılık tarafından 2005 yılında temelleri atılan Türkiye'nin çocuklara özel tek ayakkabı markasıdır. Dolayısıyla Vicco boykot olmayan çocuk ayakkabı markalarından biridiri.

Gezer

Boykot Olmayan Ayakkabi Marakalari 13

Gezer Ayakkabı, İstanbul, Gaziosmanpaşa ilçesinde kurulmuştur. Gezer markası, Türkiye'nin birçok şehrinde mağaza ve fabrikası bulunan ayakkabı ve terlik markasıdır. Ömer Özalp tarafından kurulan Gezer, boykot listesinde yer almamaktadır. 

Bambi

Boykot Olmayan Ayakkabi Markalari Bambi

Bambi markası 1961 yılında Beyoğlu, İstanbul'da kurulmuştur. Yüzde yüz yerli bir marka olan Bambi boykot olmayan ayakkabı markaları arasındadır. Uzun yıllardır Türkiye'de üretimine devam etmektedir.

Elle

Boykot Olmayan Ayakkabi Markalari Elle

Elle ayakkabı 1977 yılında Türkiye'de ilk adımlarını atmıştır. İstanbul Gedikpaşa'da üretime başlayan bu marka boykot ayakkabılar listesinde yer almamaktadır.

Diğer Ayakkabı Markaları

Dünya genelinde başlatılan boykot hareketi sonucunda birçok sektör ve marka boykot listesinde yer almıştır. Dünyaca ünlü ayakkabı markaları da bunlar arasında yer almaktadır. Markaların boykot olup olmadığı oldukça merak edilmekte ve arama motorlarına konu olmaktadır.  Bu nedenle markaların menşei sıklıkla araştırılmaktadır.

Hangi ülkeye ait olduğu merak edilen markalara bir göz atalım...

Skechers hangi ülkenin?

Skechers, 1992 yılından beri faaliyet gösteren bir Amerikan ayakkabı şirketidir. Robert ve Michael Greenberg tarafından kurulan Skechers, şu anda dünyanın en popüler ayakkabı markalarından biridir.

New Balance hangi ülkenin?

New Balance Athletics, Inc. (NB), merkezi Boston, Massachusetts'te bulunan çok uluslu bir Amerikan şirketidir. Şirket, 1906 yılında New Balance Arch Support Company olarak kurulmuştur ve günümüzde önde gelen ayakkabı üreticilerinden biridir. New Balance’ın boykot olup olmadığı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Bu nedenle net bir şey söylemek mümkün değildir.

Reebok hangi ülkenin?

Reebok International Limited eski adıyla Reebok, 1895 yılında Bolton'da İngiltere'de Joseph William Foster tarafından kurulmuş bir spor giyim markasıdır. Daha sonra Adidas tarafından satın alınmıştır.

Puma hangi ülkenin malı?

Puma markası 1924'te Adidas'ın kurucusu tarafından Almanya'da kurulmuştur. Puma ayakkabıları Alman markasıdır.

Flo nerenin malı?

Flo markası 1960 yılında Gaziantep'de kurulmuştur. Dolayısıyla Flo yerli ayakkabı satıcılarından biridir.

Boykot olmayan ayakkabı markaları konusu etrafında tüm merak edilenleri yanıtladık!

Kaynak: HABER MERKEZİ