İZMİR HABERLERİ

Çeşme Belediyesi'nden skandal ihale!

AK Parti İzBB Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, Çeşme Belediyesi'nin 2025 yılı sathi kaplama ve parke ihalesinde usulsüzlük yapıldığını iddia ederek, yaklaşık maliyetle teklif edilen rakamlar arasındaki büyük farkı eleştirdi. İhale sürecine dair sorular yönelten Atmaca, sürecin şeffaf olmadığını vurguladı.

SON MÜHÜR - ATAKAN BAŞPEHLİVAN AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, Çeşme Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde, 2025 yılı ilçe genelinde sathi kaplama ve parke, oluk, bordür onarım ve yapım işi ihalesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay'ı ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'yi eleştirdi.

"Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu"

Söz konusu ihaleye sessiz kalmak için 'lal' olmak gerektiğini aktaran AK Partili Atmaca, ihaleyle ilgili ciddi bir usulsüzlük yaşandığını vurgulayarak, "Bu ihaleye sessiz kalmak için 'lal' olmak lazım. Çeşme Belediye Başkanlığı 13.12.2024 tarihinde 2024/1458227 ihale kayıt numaralı 2025 Yılı İlçe Genelinde Sathi Kaplama Ve Parke, Oluk, Bordür Onarım Ve Yapım İşi ile ilgili almış aldığı karar ile gündeme bomba gibi düştü. Yapılan ihaleye 10 firmanın teklif verdiği, 4 firmanın aşırı düşük sayılarak elendiği kalan 5 firmanın geçerli teklif sayıldığı, ihalenin yaklaşık maliyetinin 99.852.730,10 TL olduğu, ihaleye teklif veren firmaların en düşüğünün teklifinin 37.240.060,80 TL olduğu, ihaleye teklif veren ve belediye tarafından en avantajlı teklif sahibi firma olarak kabul edilen, Rozak İnşaat Limited Şirketi'nin teklifinin 94.662.000,00 TL olduğu öğrenilmiştir. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu." diye konuştu.

"Çeşme Belediyesi'ne soruyoruz"

Ayrıca, ihale süreci ile ilgili Çeşme Belediyesi'ne sorular yönelten ve 'bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu 'diyerek süreci eleştiren AK Partili Uğur İnan Atmaca, şu ifadeleri kullandı: "Çeşme Belediyesi'ne soruyoruz; İhaleye teklif veren firmaların imalatçı olanlarının vermiş olduğu teklifler neden aşırı düşük teklif olarak görüldü? İhaleye teklif veren imalatçı bile olmayan ve fiyatları yaklaşık maliyete çok yakın aldıkları puanlar, özel pozları karşılayan firmalar, özel poz fiyatlarını nasıl öğrendi? İdarenin yaklaşık maliyeti hangi yöntem ile kimlerden fiyatlar alınarak yapıldı? İzmir Ticaret Odasından özel pozlar teyit edildi mi? En düşük firmaların teklifleri ile, ihale üzerine bırakılan firmanın teklifi arasındaki 60.000.000,00 TL kimlerin cebine gidiyor? Hak, hukuk, adalet diyen belediye başkanı, bu kadar imalatçının olduğu, parke taş üreticisi işletmelerin bulunduğu kentte neden böyle bir ihale yaparak, Çeşme halkının parasını sokağa atıyor?"