Çiğli Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ‘Kadın Dostu Kent Vizyonu’ çerçevesinde Akvaryum Kafe Restoran’da gerçekleştirilen Yerel Eşitlik Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı, kadınların sosyo-ekonomik durumu, iş gücü, eğitim, sağlık ve siyasetteki yerleri gibi temel konuları ele aldı. Çalıştaya, İzmir Barosu, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Çiğli Evka 2 Kadın Kültür Evi Derneği (ÇEKEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi, Herkes İçin Ruh Sağlığı Derneği (RUSAG), Güzeltepe Kadın Dayanışma Derneği, TMMOB Kadın Çalışmaları, Sasalı Sosyal Dayanışma Derneği, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV), TÜM-BEL Sen 2 No’lu Şube, Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD), İzmir Kadın Dayanışma Derneği (İKDD), Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Mor Dayanışma Kadın Derneği, Hayata Destek Derneği, Sosyal İklim Derneği, Kadınca Derneği ve Sosyal Gelişme ve Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) katıldı.
Projeler hakkında bilgi verildi
Çiğli Belediyesi’nin kadınlara yönelik sunduğu hizmetler ve projeler hakkında STK ve dernek temsilcilerine bilgi verildi. Meslek edindirme kursları, yaratıcı atölyeler, hukuki ve psikolojik destek hizmetleri, Anne Destek Programı, öz savunma eğitimi ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) gibi alanlarda kadınlara sağlanan hizmetler detaylandırıldı.
"Kadınların hayatın her alanında aktif olmaları için çalışıyoruz"
Kadın-erkek eşitliğinin toplumsal gelişmişlik ile doğrudan ilişkili olduğunu vurgulayan Başkan Onur Emrah Yıldız, “Kadın-erkek eşitliğinin içselleştirildiği ve kadınların sosyal, kültürel ve siyasal alanda eşit haklara sahip olacağı bir Çiğli iddiamız var. Meclis üyesi listemizi oluştururken, seçilecek sıradan altı kadın arkadaşımızı yazdık ve beşi seçildi. Müdürlerimizin birçoğunu kadınlar yönetiyor. Elbette bunları yeterli görmüyoruz ve kadınların hayatın her alanında daha aktif ve güçlü olması adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızın başında kadınların ekonomik olarak güçlenmesi geliyor. Meslek edinmeleri ve istihdam zincirine dahil edilmeleri için kurslar ve projeler geliştiriyoruz. Sosyal, kültürel, sportif ve birçok alanda daha etkinlikler düzenliyoruz. Düzenlediğimiz bu çalıştayı, kadınlara yönelik hizmet ve projelerimizin sürdürülebilir ve kurumsallaşması açısından kıymetli buluyorum” diye konuştu.
“Çocuklarımızın güvenliği ve geleceği için hep birlikte çalışmalıyız”
Başkan Yıldız, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bir aya yakın süredir Narin kızımızla ilgili gelişmeleri yüreğimiz yanarak takip ediyoruz. Çiğli Belediyesi olarak, Küçük Çiğli Mahallesi’nde pazar yerinin arkasındaki yapacağımız parka Narin’in ismini vereceğiz. Umarım ki Narin bu ülkede kaybettiğimiz son evladımız olur. Bu acı kaybın ardından, toplum olarak daha duyarlı ve birlik içinde olmalıyız. Çocuklarımızın güvenliği ve geleceği için hep birlikte çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.