Sosyal medya fenomeni Dilan Polat "kara para aklama" ve "örgüt kurma" "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet" suçlamalarıyla 40 yıl hapis cezası istenen davada Dilan Polat 9 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti. Eşi Engin Polat ise cezaevinde kalmaya devam etmişti. 

4 tutuklu sanığa tahliye

4 tutuklu sanığa tahliye

4 Eylül 2024 tarihinde başlayan mahkemenin 3. günü 6 Eylül 2024 tarihinde ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tahliyesine karar verdi. Öte yandan tahliye kararını duyan Dilan Polat sevinç çığlıkları atarak gözyaşlarına boğuldu. “Şükürler olsun Allah’ım” diyerek sevinçten havalara uçtu. Kızı Nilda’yı arayan Dilan Polat, 'baban tahliye oldu' dedi. Kardeşi Sıla Doğu'nun ise, “Adalet yerini buldu” dediği duyuldu.

Bir günde '400.000'

Bir günde '400.000'

Dilan Polat eşi Engin Polat, kayınpederi Sezgin Polat ve kaynı Alper Kürşat Polat'ın tahliye kararının ardından 10 ay sonra ilk defa peş peşe storylerini paylaşmıştı. Özellikle story paylaşımlarının ardından Dilan Polat'ın Instagram hesabındaki takipçi sayısında büyük artış yaşandı. Polat'ın takipçi sayısı sadece bir günde "400.000" artarak adeta takipçi akınına uğradı. Instagram takipçisinin anlık olarak "6.943.702" olmasıyla resmen 7 milyona doğru koşuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ