Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğünce Resmi Gazetede yayınlanan ilana göre, Dokuz Eylül Üniversitesi çeşitli birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu uyarınca öğretim üyesi alımı yapılacak. Başvurular, ilgili kanunun maddelerine, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile üniversitenin öğretim üyeliğine yükseltme-atama ilkeleri ve uygulama esaslarına göre değerlendirilecek.
Başvuru koşulları ve gerekli belgeler
Üniversitenin öğretim üyesi kadrolarına yapılacak başvurular, https://deabs.deu.edu.tr web adresi üzerinden elektronik olarak alınacak. Başvuru için gerekli belgeler arasında son altı ay içinde çekilmiş fotoğraf, kimlik belgesi, e-Devlet üzerinden alınan mezuniyet ve doçentlik belgeleri, yabancı dil sınav sonuç belgesi, hizmet belgesi, özgeçmiş ve yayın listesi yer alıyor. Adayların hazırlayacakları formlar belirtilen web adresinde bulunuyor.
Adayların başvurularını tamamlamaları ve başvuru dilekçelerini sistem üzerinden imzalayarak yüklemeleri gerekiyor. Sistem üzerinden yapılmayan başvurular kabul edilmeyecek olup, başvuru süresi ilan tarihinden itibaren 15 gün olarak belirlenmiş.
Profesör Kadrolarına Başvuru Profesör kadrosuna başvuracak adaylar, başlıca araştırma eserlerini dilekçelerinde belirtmeli. Ayrıca, Profesör ve Doçent kadrosu için yapılan başvurularda dilekçelerin ilanın son başvuru tarihine kadar ilgili birime ulaştırılması gerekiyor. Üniversite dışından başvuracak adayların ise e-Devlet üzerinden alacakları karekodlu HİTAP Hizmet Belgesi'ni başvuru dosyalarına eklemeleri gerekiyor.
Başvuru Koşulları Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki şartları taşıması ve yabancı ülkelerden alınan mezuniyet belgelerinin Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliğinin onaylanmış olması gerekiyor.
İşe alım yapılacak alanlar, kadrolar ve şartları şöyle:
Buca Eğitim Fakültesi
- Türkçe Eğitimi (Profesör): Türkçe Eğitimi alanında doçentliğini almış olmak, dört temel dil becerisi öz yeterliklerine ilişkin çalışmaları olmak.
- Türkçe Eğitimi (Doktor Öğretim Üyesi): Türkçe Öğretmenliğinde doktora yapmış olmak, Türkçe öğretimi tarihi üzerine çalışmaları olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi
- Endodonti (Doçent): Endodonti uzmanı olmak, endodonti alanında doçentliğini almış olmak, irrigasyon teknikleri ve mikrobiyoloji konularında çalışmaları olmak.
İşletme Fakültesi
- Turizm ve Otel Yönetimi (Profesör): Turizmde kadın emeği ve turizm sosyolojisi alanlarında çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi
- Üretim Metalurjisi (Profesör): Fizik Mühendisliği lisans mezunu olmak, fizik alanında doçentliğini almış olmak, laser-malzeme etkileşmeleri ve uygulamaları konusunda çalışmaları olmak.
- Bilgisayar Donanımı (Profesör): Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak, tıp uygulamaları için donanım geliştirme ve nesnelerin interneti güvenliği konularında çalışmaları olmak.
- Mineraloji-Petrografi (Profesör): Yer Bilimleri ve Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak, metamorfik kayaçların petrolojisi ve radyometrik yöntemlerle kayaçların tarihlenmesi konularında çalışmaları olmak.
- Tekstil Teknolojisi (Profesör): Tekstil Bilimleri ve Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak, dokuma kumaşların simülasyonu, yapısı ve özellikleri üzerine çalışmaları olmak.
- Malzeme Bilimi (Profesör): Malzeme ve Metalurji Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak, sensör malzemeleri, fotoaktif malzemeler ve elektromanyetik kalkanlama konularında çalışmaları olmak.
- Otomotiv (Doçent): Makina Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak, elektrikli taşıtlar ve taşıt tasarımı konularında çalışmaları olmak.
- Üretim Metalurjisi (Doçent): Malzeme ve Metalurji Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak, radyolüminesans ve katmanlı üretim konularında çalışmaları olmak.
- Tekstil Teknolojisi (Doçent): Tekstil Bilimleri ve Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak, konfeksiyon teknolojisi ve tekstil kalite kontrolü konularında çalışmaları olmak.
- Kontrol ve Kumanda Sistemleri (Doçent): Elektrik- Elektronik Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak, aktif gürültü kontrolü, anomali tespiti ve yapay zeka konularında çalışmaları olmak.
- Sismoloji (Doktor Öğretim Üyesi): Jeofizik Mühendisliğinde doktora yapmış olmak, sismolojide yerel sönüm parametre kestirimleri konularında çalışmaları olmak.
- Üretim Metalurjisi (Doktor Öğretim Üyesi): Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinde doktora yapmış olmak, plazma elektrolitik oksidasyon kaplamalar, korozyonlu aşınma ve iyonik sıvılar üzerine çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi
- Tıbbi Mikrobiyoloji (Profesör): Arbovirus kaynaklı viral zoonozlar ve hücre kültürlerinde antiviral etkinlikler alanında çalışmaları olmak.
- Tıbbi Mikrobiyoloji (Profesör): Bakteriyofaj, antibiyotik direnç mekanizmaları ve transpozanlar üzerine çalışmaları olmak.
- Ortopedi ve Travmatoloji (Profesör): Kalça artroskopisi ve kalça osteotomileri üzerine çalışmaları olmak.
- Acil Tıp (Doktor Öğretim Üyesi): Acil Tıp uzmanı olmak.
- Tıbbi Patoloji (Doktor Öğretim Üyesi): Moleküler patoloji, dermatopatoloji ve meme patolojisi konularında çalışmaları olmak.
Veteriner Fakültesi
- Veterinerlik Anatomisi (Doktor Öğretim Üyesi): İşitme morfolojisi üzerine moleküler çalışmalar yapmış olmak.
Detaylı bilgi ve başvuru koşulları için https://personel.deu.edu.tr/ogretim-uyesi-kadrolarina-basvuru adresini ziyaret edebilirsiniz. Başvuru süresi, Resmi Gazete'de ilan edildiği tarihten itibaren 15 gündür.