İddiaya göre, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi'nde damar sertliği (ateroskleroz) nedeniyle ameliyat edilen 60 yaşındaki S.G.'ye ameliyatın maliyeti hakkında bilgi verilmedi. Ayrıca, kendi isteği olmadan günlük 500 TL'lik özel bir odaya yerleştirilerek ek ücret talep edildi. S.G.'nin kızı D.M.Y., hastane görevlilerinin özel oda talebinin kendilerinden geldiğini söylediklerini, ancak böyle bir talepte bulunmadıklarını belirtti. Hastane tarafından kendilerine 40 bin TL'lik bir fatura çıkarıldı ve SGK olmasaydı maliyetin en az 700 bin TL olacağı ifade edildi. Ancak, S.G.'nin yaşadığı sorunlar burada sona ermiyor.

Masraf

Esra Ezmeci'nin "Bana neden bakmıyorsun?" sorusuna Meriç Erkan'ın verdiği cevap şaşırttı! Esra Ezmeci'nin "Bana neden bakmıyorsun?" sorusuna Meriç Erkan'ın verdiği cevap şaşırttı!

''Taburcu ettiklerini inkar ediyorlar''

8 Temmuz tarihinde hastaneye yatan S.G, 22 Temmuz’da taburcu edildi. Yaşlı kadın, “İzinli taburculuk” sebebiyle ilaçlarını alamayarak fenalaştı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi'ne giden D.M.Y ilaç alamadıklarını ifade ederek, “Bütün herkes, hemşireler, doktorlar taburcusunuz deyip damar yolunu çıkarttılar. Biz eve gittik ama annem ilaçlarını kullanamadı. Reçeteyi alamazsınız. Çıkışınız sistemden yapılmıyor dendi. Ücret ödenmediği için acile bile gidilse bakılmayacağı söylendi” dedi. D.M.Y'nin iddiasına göre, eczaneden borç sebebiyle ilaç alamayan annesine ise, ''Tanıdık eczane bulun'' denildiğini belirtti. Hastane görevlilerinin, “Tüm Türkiye sizi arıyor. Hastaneden kaçmışsınız. Kaçak gözüküyorsunuz” dediklerini söyleyen D.M.Y, “Kendilerinin taburcu ettiklerini inkar ediyorlar” şeklinde isyan etti.

Huzurevi detayı

Evrak Kayıt Birimi'nin, 40 bin TL ödenmeden ilaç alınamayacağını belirttiğini aktaran D.M.Y, zor durumda olduklarını ve annesinin sağlık durumunun giderek kötüleştiğini ifade ederek, "Nereye giderseniz gidin kimse bunu karşılamaz, hastanenin paraya ihtiyacı var" denildiğini söyledi. Çözüm olarak sadece, "Huzurevine gitmek isterse annemi oraya gönderebilirler" teklifinin yapıldığını belirtti. Ayrıca, bir hemşirenin insanları beyaz kod ile tehdit ettiğini, başka bir hemşirenin ise iğne yaptıktan sonra işini yarım bıraktığını ifade etti. Odatv, bu görüntülere ulaştı ve "Beyaz Kod" sisteminin, Türkiye'deki sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına hızlı müdahale sağlamak amacıyla geliştirildiğini, sağlık kurumlarında çalışanların şiddet veya tehdit durumlarını bildirebilmelerini ve gerekli desteği alabilmelerini sağladığını belirtti.

Kaynak: Oda TV