19 Mart'ta gözaltına alınan ve ardından da tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurttaşlara çağrıda bulundu. Silivri Cezaevi'nde tutukluğu devam eden Ekrem İmamoğlu, Maltepe'de gerçekleştirilecek olan miting için yurttaşlara sosyal medya üzerinden seslendi.
''Millet büyüktür!''
Sosyal medya üzerinden çağrıda bulunan ve herkesi Maltepe mitingine davet eden Ekrem İmamoğlu, ''Benim kıymetli vatandaşlarım,
Milyonlar oldunuz, sandıklara koştunuz. Bana çok güçlü bir yol haritası çizdiniz. Şimdi bayram arifesinde, Türkiye'nin ikinci yüzyılı yolculuğunun arifesinde hep birlikte yola çıkacağız. Çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlar, erkekler, hep birlikte İstanbul'un ve Türkiye'nin muhafızları olacağız. Ben sizleri Silivri'den izleyeceğim ama tüm kalbimle, düşüncelerimle ve cümlelerimle sizlerle olacağım.
İstanbul'un en büyük buluşmasında özgürlük, demokrasi, adalet için birlikte olalım. Millet büyüktür.
“Dağ başını duman almış, yürüyelim arkadaşlar,
güneş ufaktan şimdi doğar, yürüyelim arkadaşlar.”
Sizi çok seviyorum. Her şey çok güzel olacak.
Büyük Buluşma;
29 Mart Cumartesi 12.00’de
Maltepe Sahil Miting Alanı’nda'' dedi.