Son Mühür / Arif Enes Durak - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 'mali suçlar' nedeniyle tutuklandı. ‘Terör’ suçlamasıyla ilgili ise tutuklama talebi reddedildi.
19 Mart sabahı gözaltına alınan Ekrem İmamoğlu’nun 'yolsuzluk' suçlamasıyla tutuklanmasına karar verildi. Mahkemenin kararının ardından İmamoğlu’nun Silivri cezaevine gönderildi.
Yürütülen 'yolsuzluk' ve 'terör' soruşturması kapsamında toplamda 48 kişi tutuklanırken, 44 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Fatih portakal’dan destek paylaşımı
Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından pek çok isim, sosyal medyada destek mesajları paylaştı. En dikkat çeken açıklamalardan biri ise gazeteci Fatih Portakal’dan geldi.
Portakal, İmamoğlu’na ‘arkadaşım’ diyerek seslendi ve sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:
"Bugünler de elbet geçecek arkadaşım. Biraz zaman alacak o kadar. Hak, hukuk ve adalet herkes için."
Portakal’ın bu paylaşımı kısa sürede binlerce yorum ve beğeni aldı.