Osmangazi Belediyesi, eski Milli Eğitim Bakanı ve Köy Enstitüleri’nin kurucusu Hasan Ali Yücel’i yılın aydını olarak seçti ve onun hayatını konu alan bir fotoğraf sergisi düzenledi. “Yılın Aydını Hasan Ali Yücel” etkinlikleri çerçevesinde, Osmangazi Gösteri Merkezi ve Nikahevi’nde “Fotoğraflarla Hasan Ali Yücel Sergisi” açıldı. Sergi, Yücel’in hayatından önemli kesitleri yansıtan 42 fotoğraftan oluşuyor. Açılışın ardından, Doç. Dr. Betül Batır’ın moderatörlüğünde Hasan Ali Yücel’in torunu Prof. Dr. Güzel Yücel Gier, dedesinin hayatını anlattığı bir söyleşi gerçekleştirdi. Bu söyleşi, Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi’nde yapıldı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Betül Batır, Hasan Ali Yücel ile ilgili etkinliklerin kendisini her zaman heyecanlandırdığını belirtti. “Ben de köy enstitüsü mezunu bir ailenin torunuyum. Hasan Ali Yücel, Türk eğitim ve kültür hayatında çok önemli bir isim. Ailesine ve kendisine minnettarız. Bize bu değerli kaynakları ve fotoğrafları paylaştıkları için teşekkür ediyoruz. Sergi, Yücel’in hayatını öz geçmişi gibi gözler önüne seriyor” dedi.

Kütahya'da kağıt rölyef sergisi Kütahya'da kağıt rölyef sergisi

Screenshot 2024 09 29 13 33 34 357 Edit Com.miui.gallery

Prof. Dr. Güzel Yücel Gier ise bu programın kendisi için çok anlamlı olduğunu vurguladı. “Osmangazi Belediyesi’ne, Hasan Ali Yücel’i yılın aydını olarak seçtikleri için teşekkür ediyorum. Bu, benim için gurur verici bir durum. Eğitim ve kültürde önemli değişimlerin habercisi olduğunu düşünüyorum. Kütüphaneyle başlamaları, sergi ve sempozyum gibi etkinlikler, Hasan Ali Yücel’le birlikte bir kültür ve eğitim seferberliği başlatacak. Yücel’in amacı, Türkiye Cumhuriyeti’nde kültürel reformları gerçekleştirerek Anadolu’da bir Rönesans yaratmaktı. Farklı yaşamları ve kültürleri tanıyarak, kendimizi daha iyi tanıyabiliriz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi