Son Mühür - 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun kampanyasında simge haline gelen "Her Şey Çok Güzel Olacak" sloganını ilk söyleyen isim olarak bilinen Berkay Gezgin, Saraçhane’deki eylemlerde gözaltına alındı.
Avukatı Cemil Çiçek, Gezgin’in halen gözaltında tutulduğunu ve yöneltilen suçlamaya dair herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını belirtti.
"Pırıl pırıl bir genç, derhal serbest bırakılmalı"
Seçim sürecinde İmamoğlu'na söylediği sözlerle hafızalara kazınan Gezgin’in gözaltına alınması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Çiçek, “Müvekkilim Berkay Gezgin, Saraçhane’deki gösteriler sonrası gözaltına alındı. Halen serbest bırakılmadı ve hakkındaki suçlama belirsiz. Üniversite öğrencisi olan Berkay kardeşimizin en kısa sürede özgürlüğüne kavuşmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Gözaltı sürecine dair yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.