Son Mühür- Başkent Ankara'da, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsünde, akademisyenler Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Yürütme Kurulu hakkında başlatılan hukuki sürece tepki olarak bir araya geldi.

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, üniversitenin öğretim kadrosu, Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği (OED) koordinasyonunda, Fizik Bölümü'nün meşhur merdivenlerinde bir basın açıklaması yapma amacıyla kampüs içinde bir yürüyüş düzenledi. Öğretim görevlileri, bu eyleme Hazırlık Fakültesi'nin önünde start verdi; yürüyüşe üniversitenin öğrencileri de katılarak desteklerini gösterdi.

Öğrencilerin de katılımıyla genişleyen yürüyüş, kampüs içinde dikkat çekici bir dayanışma gösterisi haline geldi.

Ne olmuştu? 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu üyelerine "halkı açıkça suç işlemeye teşvik etme" iddiasıyla yasal süreç başlattı. Bu soruşturmanın temelinde, sendikanın 25 Mart'ta iş bırakma çağrısı yapması ve bu eylemin "kamu düzenini bozmaya yönelik bir provokasyon" olarak değerlendirilmesi yatıyor.

Eğitim Sen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olası tutuklanması ve görevden alınmasına karşı bir tepki olarak 25 Mart'ta iş bırakma eylemi düzenleyeceğini duyurmuştu. Savcılık, bu duyuru üzerine harekete geçerek soruşturmayı başlatmıştı.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ