DÜNYA HABERLERİ

Hulusi Akar 'Türk askerleri' Kastellorizo'ya yüzerek çıkabilir dedi, Yunanistan panikledi!

Yunan Kathimerini gazetesi Milli Savunma eski Bakanı Hulusi Akar'ın Kaş'ın hemen karşısında yer alan Yunanistan'ın Kastellorizo Adası'na yönelik, ''ada yüzme mesafesindedir. İnşallah bir gün gelecek, bunu yapacağız' sözlerini manşete taşıdı. Kastellorizo adası, Yunanistan'ın 12 mil karasuları iddiasında kilit rol oynayan bir yer olarak dikkati çekiyor.

SON MÜHÜR- Türkiye'nin 2019'da Libya'yla imzaladığı Deniz Yetki Anlaşması'nın ardından bu kez Suriye'yle de Deniz Yetki Anlaşması için geri sayıma başlaması Yunanistan'ı tedirgin etti. Yunan Kathimerini gazetesi Milli Savunma eski Bakanı Hulusi Akar'ın,
"Suriye'de barış ve istikrar sağlanırsa elbette iki komşu, iki dost, iki kardeş ülke olarak yapabileceğimiz çok iş var. Bunlardan biri de elbette deniz yetki alanlarıdır.

Dostumuz, kardeşimiz olacak istikrarlı bir Suriye ile bunu çok rahat yapabiliriz. Sadece bu da değil, iletişim ve ulaşım alanlarında da işbirliğimizi geliştirip artırabiliriz.

Akar, "Bu her iki ülkenin faaliyetlerinin de yararına olur" sözlerine dikkat çekti.


Kastellorizo Adası'na Türk askeri...

"Türkiye'nin 12 bin kilometrelik kıyısı var. Biz bir deniz ülkesiyiz. Denizlerimizde haklarımızı kullanmaya kararlıyız ve kararlıyız. Bunun için tüm güce sahibiz'' mesajı veren Hulusi Akar,
''Kıbrıs bizim milli meselemizdir. Biz geri adım atmadık ve geri adım atmayacağız.

Bunu kimsenin sorgulamaması lazım. Kastellorizo ​​hemen karşımızda. Bir şekilde tarihsel olarak atlanmış ve sonunda Yunanlılara ait olmuştur. 
Kastellorizo'nun Türkiye'ye uzaklığı 1.950 metredir. Askeri okullarımızdaki subay adaylarımız 2 kilometre yüzebilmektedir.

Bu nedenle ada yüzme mesafesindedir. Yunan arkadaşlar "O halde yüzün" dediler. SKAI'nin haberine göre eski bakan, "İnşallah bir gün gelecek, bunu yapacağız'' vurgusu Yunan kanadındaki endişeleri arttıran bir adım oldu.

Kıbrıs bizim milli meselemizdir...

Kathimerini Akar'ın şu açıklamasına yer verdi.
“Ordaki amacımız hiçbir zaman bitmeyecek. Garanti ve ittifak anlaşmalarımız kapsamında haklarımız ve yasalarımız var. Diğer ülkeler ne yaparsa yapsın, İngiltere ve Yunanistan, biz oradaki anlaşmaların garantörüyüz.

Dolayısıyla bugüne kadar garantörün görev ve sorumluluklarını yerine getirdik. Bunu yapmaya devam edeceğiz.

Kıbrıs'ta en önemli konu güneyin kuzeyi mülteci bölgesi, ikinci sınıf (bölge) olarak görmesidir. "Hayır, eşittirler" diyoruz. Ama sonuçta diyoruz ki 50 yıldır, 60 yıldır müzakereler sonuçlanmadı.

Artık bitti, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti" yok, "Kıbrıs Türk Cumhuriyeti" var. Farkında olsanız da olmasanız da. Dolayısıyla Kıbrıslı kardeşlerimize bu konuda destek veriyoruz."