Son Mühür/Merve Turan- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından gerçekleşen protestolar ve sosyal medya provokasyonlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, 54 sosyal medya kullanıcısının yakalandığını, 16 polisin yaralandığını ve 53 protestocuya işlem yapıldığını duyurdu.
53 protestocuya yasal işlem
İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından İstanbul'da sokağa dökülen kalabalıklar, polisle çatıştı. CHP'nin çağrısıyla sokağa çıkan göstericilerle güvenlik güçleri arasında gergin anlar yaşandı. Olaylar sırasında 16 polis memuru yaralanırken, 53 protestocuya yasal işlem uygulandı.
72'si yurt dışında
Bakan Ali Yerlikaya, sosyal medya platformlarında provokatif içerikler paylaşan 54 kişi hakkında operasyon başlatıldığını açıkladı. Bakan, "Sosyal medya hesapları üzerinden halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, suç işlemeye teşvik etmek gibi suçlara karışan toplam 326 şüpheli hesap yöneticisi belirlendi. Bu kişilerden 72'sinin yurt dışında olduğu tespit edildi." dedi.
Yerlikaya, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Güvenlik Daire Başkanlığı'nın koordineli çalışmaları sonucu 54 kişinin yakalandığını ve operasyonların devam ettiğini belirtti. Ayrıca, gösterilerde 53 protestocuya, 2911 Sayılı Kanuna Muhalefet, Kamu Malına Zarar Verme ve Görevi Yaptırmamak İçin Direnme suçlarından işlem yapıldığı ifade edildi.
İçişleri Bakanı, olaylarda yaralanan polis memurlarına acil şifalar dilerken, güvenlik güçlerinin halkın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden görev başında olduklarını vurguladı. Bakan Yerlikaya, siber suçlarla mücadeleye de kararlılıkla devam edileceğini sözlerine ekledi.