Son Mühür-  İzmir Barosu, Genç Avukatlar Meclisi Seçimli Genel Kurulu'nun ertelendiğini duyurdu. 

Dün İzmir'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına tepki göstermek için sokağa çıkan 123 kişi gözaltına alınmıştı. 

Avukatlar da gözaltında 

Aralarında avukatlarında olduğu gözaltıların ardından İzmir Barosu, Genç Avukatlar Meclisi Seçimli Genel Kurulu'nu erteledi. 

'Emniyete gelin' çağrısı 

Avukatları dayanışma için emniyet birimlerine çağrıdan İzmir Barosu, "Dün gerçekleşen sokak eylemlerinde meslektaşlarımız ve çok sayıda yurttaş hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmıştır. Gözaltı süreci halen hukuka aykırı bir şekilde devam etmektedir. Bu hukuksuzluğa karşı ortak bir duruş sergilemek adına, bugün gerçekleştirilmesi planlanan Genç Avukatlar Merkezi Seçimli Genel Kurulu ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yeni seçim tarihi ayrıca duyurulacaktır. Tüm meslektaşlarımızı, hukuksuzluklara karşı dayanışma göstermek ve mücadele etmek üzere bugün bildireceğimiz emniyet birimlerine bekliyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: BERİVAN KAYA