Etkinlikler arasında öne çıkan Digital Echos Sergisi, sanatseverleri dijital sanatın büyülü dünyasına adeta çekiyor. Sanatseverlerin 7’den 70’e büyük ilgi gösterdiği sergi, interaktif bir deneyim sunarak ziyaretçileri teknolojiyle sanatın buluştuğu bir yolculuğa çıkarıyor.

Teknoloji ve Sanatın Buluşma Noktası

Küratörlüğünü Nihat Özdal’ın üstlendiği ve 20 sanatçının eserlerinden oluşan Digital Echos Sergisi, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Kültürpark Atlas Pavyonu’nda ziyaretçileri ağırlıyor. Sergi, teknoloji temasıyla fuarın odak noktalarından biri haline gelirken, dijital sanatın çeşitli alanlarını ziyaretçilerle buluşturuyor. Eserler arasında VR gözlükleriyle deneyimlenen VR Labyrinth Project, Garip Ay’ın İnteraktif Ebru Sanatı Ekranı, Augmented Reality Duvarı ve Uzay Kampı Türkiye VR Simülasyonu gibi interaktif alanlar bulunuyor. Ziyaretçiler, VR gözlükleri yardımıyla uzayda dolaşma veya dünyayı uzaktan gözlemleme fırsatı bulabiliyor. Özellikle çocuklar için ebru sanatının el ve kol hareketleriyle yönlendirildiği dev ekran ise büyük ilgi görüyor.

Küratör Nihat Özdal'dan Açıklamalar

Küratör Nihat Özdal'dan Açıklamalar

Serginin küratörü Nihat Özdal, sergi hakkında şu bilgileri verdi: “İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl teknoloji temasıyla kapılarını açtı ve biz de bu temaya uygun bir sergi planladık. Sergimizde video art ve yağlı boya tablolar gibi çeşitli dijital ve geleneksel sanat eserleri yer alıyor. Eserler, dijital çağın hızına karşı sanatçıların derinlik algısını ve sanatın dijital çağa yansımasını ele alıyor. Özellikle VR gözlüklerle sanatsal deneyimler sunan interaktif alanlar sergimizin önemli parçaları arasında. Atlas Pavyonu, fuarın kalbinde yer alıyor ve Türkiye’nin en güzel sergi salonlarından biri. Ziyaretçileri bu dijital deneyimi yaşamaya davet ediyoruz.”

Ziyaretçilerden Etkileyici Yorumlar

Ziyaretçilerden Etkileyici Yorumlar

Sergide VR Labyrinth Project’i deneyimleyen Evrim Şahin, “VR gözlüklerle yüksek bir yolda yürümek heyecan vericiydi. Yükseklik korkum nedeniyle yukarıya ve aşağıya bakamadım ama bu gerçekçi deneyimi yaşamak muhteşemdi. Teknolojinin geldiği noktayı görmek çok etkileyici” şeklinde konuştu. Uzay Kampı Türkiye VR Simülasyonu’nu deneyimleyen 7 yaşındaki Duru Parapan ise, “Uzayda gezintiye çıktım ve Dünya’yı gördüm. Çok güzeldi. Sanki Ay’da zıplıyormuş gibi hissettim” dedi.

Sergide Yer Alan Sanatçılar ve Teması

Digital Echos Sergisi, Aslı Özer, Can Memişoğulları, Cansu Sönmez, Cemal Şamlı, Deniz Çalışkan, Dilara Başköylü, Ecem Dilan Köse, Genco Gülan, İpek Taçmahal, İrem Zeynep Duran, Kahraman Turan, Merve Güç, Nadide Acar, Neda İsmail Atar, Olcay Gültepe, Sezen Ümitli, Xebat Bayram, Varol Topaç, Yasin Uysallar ve Yonca Karaaslan gibi sanatçılardan oluşuyor. Sergi, teknolojinin Heideggerci anlamda bir açığa çıkarma aracı olarak işlev gördüğü dijital estetik deneyimlere odaklanıyor. Digital Echos, dijital teknolojilerin sanatın varlık-yokluk diyalektiğini nasıl şekillendirdiğini araştırıyor.

Sergi, fuar süresince 16.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Sanatseverler ve teknoloji meraklıları bu ilginç dijital deneyimi kaçırmamalı.

Muhabir: Alperen Özdemir