Son Mühür / Merve Turan - İtalya ve Türkiye’den önde gelen akademisyenler, tasarımcılar ve iş dünyası liderlerinin katılacağı büyük konferans, tasarım, moda, mimarlık, girişimcilik ve teknoloji gibi farklı alanlarda çok yönlü tartışmalara sahne olacak. İngilizce ve Türkçe simultane çeviri hizmeti sunulacak etkinliğe, createinizmir.com üzerinden kayıt yaptırılarak katılım sağlanabilecek.
Tanınmış isimler katılacak
‘Creative Bridges: Italy & Turkey’ konferansında, alanında tanınmış isimler yer alacak. Konferansın açılış konuşmalarını İzmir İtalya Konsolosu Daniele Bianchi, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu yapacak. Konuşmaların ardından, SID İtalyan Tasarım Topluluğu ve Cumulus Uluslararası Tasarım Ağı Başkanı Prof. Dr. Lorenzo Imbesi, ‘Teknoloji ve Tasarım’ üzerine bir konuşma gerçekleştirecek. Imbesi, dijital dönüşümün tasarım sürecine etkisi ve teknolojinin yaratıcı süreçleri nasıl dönüştürdüğünü tartışacak.
Tematik paneller gerçekleşecek
Konferans, yaratıcı endüstrilerdeki güncel meselelerin derinlemesine ele alınacağı dört farklı panel ile devam edecek. İlk panelde, ‘Yaratıcı Ekosistemler ve Sosyal Etki’ başlığı altında, İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Ceylan Öner moderatörlüğünde; Milano merkezli Isola Design Group’un kurucu ortakları Elif Reşitoğlu ve Gabriele Cavallaro, Matera Tasarım Enstitüsü’nden Prof. Laura Barile ve Prof. Valentina De Carolis, yaratıcı toplulukların sosyal etkisini ve kültürel dönüşümdeki rollerini tartışacak.
‘Sürdürülebilir Moda’ panelinde, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun’un moderatörlüğünde, moda tasarımcısı Biagio Galotti, sürdürülebilirlik alanındaki yaklaşımını ve özel sektördeki yansımalarını katılımcılarla paylaşacak.
Deneyimli konuklardan katılım
Üçüncü panel olan ‘Üniversite ve İnovasyon’ başlıklı oturumda, İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Eren moderatörlüğünde; Napoli Federico II Üniversitesi İnovasyon Merkezi’nden Prof. Domenico Accardo ve Prof. Flora Amato ile İEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burak Doğu, üniversite-sanayi iş birliğiyle geliştirilen inovasyon modellerini ele alacak.
Son panelde, ‘İş Birliği Ağları ve İnovasyon’ başlığı altında, İZTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri moderatörlüğünde; İzmir İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pietro Alba, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler ve Argotech CTO’su Andrea Accomazzo, uluslararası iş birliklerinin yaratıcı sektörlere etkisi hakkında deneyimlerini paylaşacak.
İzmir’i yaratıcılık ve teknoloji merkezi haline getirme hedefi
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Create in İzmir projesinin Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edildiğini belirterek, projeye üniversite olarak büyük önem verdiklerini ifade etti. Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, “Create in İzmir projesi kapsamında bugüne kadar yapılan etkinliklerde, İzmir’i yaratıcılık ve teknoloji merkezi haline getirmek hedefiyle hareket edildi.
Yaratıcı endüstriler ile teknoloji bir araya getirilerek İzmir’in geleceğini şekillendiren konular tartışmaya açıldı. Şimdiye dek çok sayıda konferans, festival ve söyleşi gerçekleştirildi. İzmir’in vizyonunu ve potansiyelini de açıkça ortaya koyan bu etkinlikler, kentimizin gelişimi için son derece değerli. 16 Nisan’daki uluslararası konferans, Türkiye’de bu yıl ilk kez düzenlenen İtalyan Yaratıcılık Festivali ve Made in Italy Günü kapsamında hayata geçirilecek. Bu konferansın, yaratıcı endüstrilerde çalışan profesyoneller, akademisyenler, girişimciler ve öğrenciler için kaçırılmayacak bir buluşma ortamı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.