Son Mühür / Osman Günden - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ekonomik şartlar çerçevesinde çeşitli alanlarda ücretsiz hizmet sunmaya devam ediyor. Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü bünyesindeki Agora Kadın Dayanışma Merkezi, Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü desteğiyle kadın ve çocuklara ücretsiz kuaförlük hizmeti sunmaya başladı. 

Merkezin bir odası, kuaför salonuna dönüştürüldü. Şubat ayında başlatılan bu hizmetten bugüne kadar yaklaşık 100 kişi yararlandı. Saç kesimi ve fön çekiminin yapıldığı merkezde, Ramazan Bayramı öncesi büyük bir yoğunluk yaşandı.

“Vatandaşlar da çok mutlu”Kadın Dayanışma Merkezi

Agora Kadın Dayanışma Merkezi’nde kuaförlük hizmeti veren Özlem Görmüşoğlu, “Merkez üyelerinin yanı sıra okullara, muhtarlıklara hizmetimizle ilgili duyuru yapıyoruz. Randevu sistemiyle kadınlar ve çocuklara saç kesimi ile fön çekimi hizmeti veriyoruz. 

Ücretsiz hizmet verdiğimiz için vatandaşlar da çok mutlu” dedi. Özlem Görmüşoğlu, randevu almak isteyenlerin 0232 293 60 09 numarasını aramaları gerektiğini belirtti.

"Kuaför fiyatları çok pahalı"ücretsiz kuaförlük hizmeti

Ramazan Bayramı öncesinde saçlarını kestiren Necla Çakar, “Kuaför fiyatları çok pahalı. Burası ücretsiz hizmet veriyor ve çok memnunuz. Bu benim ikinci gelişim. Bayram öncesi saçlarımı kestirdim. Burayı herkese tavsiye ediyorum. Kuaförümüz çok iyi, yapılan işlemleri çok beğendim” dedi.

"Böyle bir konfor beklemiyordum”İzmir ücretsiz kuaför

Yasemin Kaya, bayram öncesi saç kesimi ve fön çektiren bir diğer vatandaş olarak, “Ballıkuyu Mahalle Muhtarımız mesaj olarak bu hizmeti paylaşmıştı. Annem görmüş ve ‘Kızım sen de faydalan’ diye bana yollamıştı. Arayıp randevu aldım. 
Böyle bir hizmet sağlandığı için çok teşekkür ederim.

Güvenemediğim için normalde saçlarımı kendim kesiyorum ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güvencesinde olduğu için denemek istedim. Çok memnun kaldım. Böyle bir konfor beklemiyordum” dedi.

Muhabir: OSMAN GÜNDEN