SON MÜHÜR/MERVE TURAN Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, 7. kez düzenlenen TMMOB İçmimarlar Odası im2024 İçmimarlık Öğrencileri Proje Yarışması’na katıldığı projelerle büyük başarı elde etti.
Yarışmaya, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden toplamda 501 proje başvurmuştu. 8 farklı tasarımıyla finalistler arasında yer alan Yaşar Üniversitesi öğrencileri, 3 ödül kazanarak dikkatleri üzerine çekti.
“Mapin” projesi ile mobilya ve aydınlatma tasarımı kategorisinde ödül
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri Şenol Can Çam ve Eren Başaran, “Mapin” adlı projeleriyle “Mobilya ve Aydınlatma Tasarımı” kategorisinde üçüncülük ödülü kazandı.
Kültürel ve coğrafi haritalara ilgi duyanlar için tasarlanan bu ışıklı anı haritası, dış yüzeyindeki delikli malzeme sayesinde ışık yayıyor. Kullanıcılar, seyahat ettikleri veya ziyaret etmek istedikleri yerleri işaretleyebileceği bir hafıza küpü fonksiyonu da görüyor.
İlhami Mavioğlu, “Kanyonun Yankıları: Biyofilik Bir Kaçış” adlı projesiyle “Üçüncü Yıl” kategorisinde Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu. Proje, kanyonlardan esinlenerek tasarlanan bir geçit konseptiyle doğaya açılan bir alan yaratmayı amaçlıyor.
İç mekanlarda mağara konsepti ile doğal ışıkların tasarımdaki rolü vurgulanarak, doğa ile iç içe bir deneyim sunulması hedeflenmiş.
Eski porselen fabrikasından yunan kültürüne ilham: “Ateşin birleştirici gücü”
İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün düzenlediği İç Mimarlık Öğrencileri Ulusal Bitirme Projeleri Yarışması’nda, Yaşar Üniversitesi öğrencisi Devrim Uslu, “Ateşin Birleştirici Gücü” adlı projesiyle Jüri Teşvik Ödülü’nü aldı.
Proje, eski bir porselen fabrikası alanını, Yunan kültüründeki ateşin simgesel gücünden ilham alarak yeniden işlevsel hale getiriyor. Tarihi yapının restorasyonu ile meydan, pazar yeri ve kahve dükkanı gibi unsurlar projeye entegre ediliyor.