İskeçe'den Türkiye’ye 1916 yılında gelen Mehmet Selvili'nin miras davası, İzmir'de görülmeye devam ediyor.

İddialara göre, Türk-Yunan mübadelesiyle İzmir'e gelen Selvili, 6 çocuğundan yalnızca en büyüğü Hilmi’yi yanında getirdi. Kalan 5 çocuğu ise zamanla Türkiye’ye gelerek vatandaşlık kazandı, ancak Mehmet Selvili’nin nüfusuna kayıt olmadılar. Selvili'nin vefatı sonrası tüm miras, kayıtlarda görünen tek mirasçısı olan Hilmi Selvili'ye kaldı. Diğer 5 çocuk ise hayatını kaybetti ve sadece Osman Nuri Selvili’nin bir mirasçısı kaldı: 1980’de evlat edindiği Esen Gül Berker.

Mirasdavasi

"Osman Nuri aileden değil"

Berker, Ocak ayında avukatı Hüseyin Ercüment Değer aracılığıyla İzmir ve Çeşme'deki yaklaşık 2,5 milyar TL'lik miras için dava açtı. İzmir 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde başlayan dava sürecinde karşı taraf, Osman Nuri Selvili'nin aileden olmadığını iddia etti. Avukat Değer ise, ölüm ilanları ve aile fotoğraflarında Osman Nuri’nin diğer kardeşleriyle birlikte yer aldığını ve sıkça bir araya geldiklerini savundu.

Mezar yerleri değiştirilebilir

Hakim, Hilmi Selvili, Mustafa Selvili ve Osman Nuri Selvili’nin mezarlarının açılmasına ve DNA testi yapılmasına karar verdi. Ancak bu karara, Zeynep Selvili ve diğer mirasçılar itiraz etti ve mahkeme, yeni duruşmaya kadar ek süre verdi. Davanın son duruşmasında, Hilmi Selvili'nin mirasçılarının vekili, "Hilmi Selvili’nin Osman Nuri adında bir kardeşi yoktur" diyerek itirazlarını yineledi.

Avukat Hüseyin Ercüment Değer, mezar yerlerinin değiştirilmesi ihtimali konusunda endişeleri olduğunu belirtip önlem talep etti. Ancak hakim, bu aşamada herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığına karar vererek davayı erteledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ