Kadına yönelik şiddetin yarattığı olumsuzluklara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen mücadele yürüyüşüne Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar Belediyesi meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları Nuriye Hepterlikçi ve Nejdet Yurttaş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sloganlar eşliğinde kortej yürüyüşü
Seferihisar Atatürk Halk Eğitim Merkezi önünden pankartlar ve meşalelerle başlayan kortej, güçlü sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi.
Katılımcılar, “Kelebekler olup geleceğiz, değişecek dünya“, “Öldüren sevgi istemiyoruz”, “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” yazılı pankartlar taşırken, son yıllarda şiddet nedeniyle hayatını kaybeden birçok kadının fotoğrafları dikkat çekti.
"Kadınların katili cezasızlıktır"
Cumhuriyet Meydanı’nda konuşma yapan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ‘’2024 yılı henüz bitmeden tam 406 kadın öldürüldü. Bu sayı, yalnızca bir yılın karanlık tablosu değil. 2023 yılında 417 kadın, 2022 yılında ise 408 kadın aynı şekilde hayatını kaybetti. Bu veriler yalnızca rakam değil, kaybedilen hayatlar, yok edilen aileler ve geleceği çalınan kız çocuklarıdır. Her gün bir kadının öldürülmesine tanık olmaktan, her gün bir kız çocuğunun tacize uğradığını duymaktan artık bıktık. Kadınların katili cezasızlıktır. Adaletin tecelli etmemesidir. İşte bu yüzden kadın cinayetleri politiktir. Sokaklarımız güvenli değilse, kadınların evlerinden çıkmamalarını söylemek çözüm olamaz. Sokakları güvenli hale getirmek zorundasınız! Çünkü kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesi yalnızca onların değil, tüm toplumun özgürlüğü ve adaletiyle doğrudan ilgilidir. Bir kez daha katledilen tüm kadınları saygı ile anıyorum. Anılarını mücadelemizde yaşatacağız. Şiddetin son bulduğu, kadınların ve kız çocuklarının güvende olduğu bir geleceği kadın-erkek hep birlikte kuracağız’’ ifadelerini kullandı.
Etkinlik, Ürkmez Kadın Tiyatrosu tarafından sergilenen, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne özel “Pişti” adlı oyunla sona erdi.