Son Mühür/Merve Turan- Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 650 kişinin gıda zehirlenmesine yol açan dönerciye ait skandal görüntüler ortaya çıktı. Sosyal medyada yayılan videolarda,çalışanların pişmiş dönerin üzerine çiğ et eklediği anlar o işletmeye ait olduğu iddia edildi. Bu görüntüler, gıda güvenliği uzmanları tarafından büyük bir sağlık riski olarak değerlendirildi. Uzmanlar, çiğ ve pişmiş etin karışmasının ciddi sağlık problemlerine ve toplu zehirlenmelere neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

İki ay önce şikayet edilen durum, görüntülerle ortaya çıktı

İşletme hakkında daha önce şikayetçi olan bir müşteri, aynı olaydan iki ay önce benzer durumu gündeme getirmişti. Yapılan incelemeler sonrasında, dönerci dükkanında çekilen görüntülerde pişmiş dönerin üzerine çiğ et eklendiği tespit edildi. Bu durum, yetkililerin işyerine yönelik soruşturmayı derinleştirmesine sebep oldu.

Tavuk Döner Faciası

Zehirlendiren tavuk dönerin test sonuçları olumsuz çıktı

Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvarı tarafından yapılan incelemelerde, dönerde kullanılan tavuk etinin mikrobiyolojik testlerinin olumsuz sonuç verdiği belirlendi. Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği'ne uygun olmayan bu numune, işletmenin ciddi sağlık standartları ihlali yaptığına işaret etti. Bu sebeple, Körfez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, işletme hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tavuk Döner 648 Kişiyi Hastanelik Etmişti, Zehirlenenler Konuştu

İşletme sahipleri tutuklandı

Olayla ilgili olarak, dönerci dükkanının sahipleri E.T. ve K.Y. gözaltına alındı ve tutuklandı. Yetkililer, soruşturmanın devam ettiğini ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için denetimlerin arttırılacağını açıkladı.

Muhabir: Merve Turan