SON MÜHÜR - BALAMİR YILDIZ / Konak’ın en yoğun ve tarihî sokaklarından biri olan Havra Sokağı’nda düzenlenen toplantıya, Başkan Mutlu’nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürü Gökhan Kutlu ve Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ömer Ulaş Kırım da katıldı. Toplantıda, Havra Sokağı esnafı, sokaktaki koku, temizlik, işgaliye gibi sorunlarını doğrudan dile getirme fırsatı buldu.
Sorunlar ve çözüm önerileri
Toplantıda, Havra Sokağı’ndaki en önemli sorunlardan biri olan koku şikayetinin yanı sıra temizlik ve işgaliye ile ilgili konular da gündeme geldi. Başkan Mutlu, bu tür sorunların çözülmesi için önemli adımlar atılacağını dile getirdi. “Biz bilimden yana hareket ederek yol alıyoruz. Gıda Mühendisleri Odası bizim için bilimsel bir rapor hazırladı. Bu rapora göre buradaki satışı, bu şartlarda sürdüremeyeceğimiz ortaya çıktı. Bu satış şeklini düzelttiğimizde ne koku problemimiz kalacak, ne kılçıkların kanal tıkama problemi kalacak.” diyen Başkan Mutlu, esnafa çözüm için destek olacaklarını ifade etti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin iş birliği içinde gerçekleştirdiği bu projeyle Havra Sokağı’nda istenilen değişim sağlanması amaçlanıyor. Başkan Mutlu, esnafa hazırladıkları broşürlerdeki koşullara uymaları çağrısında bulunarak, “Sizden istediğimiz, hazırladığımız broşürdeki koşullara uymaya başlamanız. Bu koşulları uygularken biz size yardıma hazırız. Emin olun hiç kimsenin maddi kaybı da olmayacak. Aksine kazancı olacak.” şeklinde konuştu. Başkan Mutlu, bilimsel destekle sokaktaki sorunların aşılacağını ve hijyenik bir ortamın oluşturulacağını belirtti.
“Büyükşehir desteği hep yanımızda”
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, aynı zamanda Havra Sokağı’nda yıllardır alışveriş yapan bir Konak sakini olduğunu hatırlatarak, sadece başkan olarak değil, bir komşu olarak da sokağın daha iyi bir duruma gelmesini istediğini vurguladı. Konak Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gıda Mühendisleri Odası’nın iş birliğiyle bu hedefe ulaşılacağını belirten Başkan Mutlu, “Kemeraltı’ndaki her çalışma Büyükşehir ve Konak el ele verirse olur, anca böyle güzelleşir. Havra Sokağı’ndan başladığımız Kemeraltı yolculuğumuzda inanıyorum ki önümüzdeki dört yılda çok güzel şeyler yapacağız.” dedi.
Başkan Mutlu, toplantıda Havra Sokağı’ndan yıllardır alışveriş yapan birisi olarak, esnafın ve müşterilerin daha temiz, düzenli ve cazip bir sokakta hizmet almasını sağlamak adına tüm imkanlarını seferber edeceğini belirtti.
Gıda Mühendisleri Odası’nın desteklediği proje
Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin katkılarıyla hazırlanan bilimsel rapor doğrultusunda, Havra Sokağı’ndaki iş yapma şekli ve hijyen koşullarının iyileştirilmesi planlanıyor. Raporda, mevcut koşullarda sokağın sorunlarının sürdürülebilir olmadığına ve düzenlemelerle bu sorunların ortadan kaldırılacağına dikkat çekildi. Bu kapsamda, esnafın belirlenen koşullara uyması ve tüm tarafların iş birliği içinde çalışması gerektiği vurgulandı.
Hep birlikte el ele
Başkan Mutlu, son olarak, “Ben dışarıdan gelmedim, Konak’ta yaşıyorum. O yüzden gelin hep birlikte, el ele, 2025 yılında bilimden, akıldan yana bir destek de alarak iyi bir Havra Sokağı yapalım. Büyükşehir desteği zaten hep bizimle.” diyerek sözlerini tamamladı. Konak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla, Havra Sokağı’nda yapılacak değişikliklerin, hem esnafın hem de sokakta alışveriş yapan ziyaretçilerin memnuniyetini arttıracağı öngörülüyor.