Şenliğin açılış konuşmasını yapan İZSMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kuzu, toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna dikkat çekerek, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede, kadın cinayetlerini şiddetle kınıyoruz. Bir daha yaşanmaması için elimizden ne geliyorsa, meslektaşlar olarak ve insanlık olarak bu suçları durdurmamız gerekiyor. Kadın cinayeti bir insanlık suçudur” dedi.
Dijitalleşmenin muhasebe mesleğine etkilerini vurgulayan Kuzu, “Dünya’da iletişimin ve teknolojik gelişmelerin baş döndürücü bir hızla yaşandığı günümüzde, dijitalleşme çağının muhasebe üzerindeki etkilerini yakından izliyoruz. Muhasebe Şenliği ile uluslararası ticaretin muhasebe mesleğine olan etkilerini anlatmayı ve son yıllarda hayatımıza giren yeni muhasebe kavramlarını tarih ve felsefe ışığında değerlendirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kuzu, muhasebe mesleğinin toplum üzerindeki önemine de değinerek, “Mali müşavirlik, toplumun ekonomik ve sosyal dokusuna yön veren vazgeçilmez bir meslek dalıdır. Meslektaşlarımızın sorunlarının giderilmesi için elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğimize buradan tekrar söz veriyorum” şeklinde konuştu.
"Meslektaşlar arasında dayanışma ve iletişim önemli"
Konuşmasında, meslektaşlar arasında dayanışmanın önemine de vurgu yapan Kuzu, “İnsanlık, önüne gelen problemleri çözmek zorundadır. Muhasebeciliğin de kendine dair sorunları var. Bu sorunları çözmek anlamında bir iradenin temsilcileriyiz. Benzetme yapmak gerekirse; odamız bir arı kovanı, meslektaşlarımız da arı gibi sürekli çabalıyor. Bu nedenle, muhasebe şenliğinde belirtmek isterim ki, kovanın ağzını üreten, çalışan güzel projelerle gelen her meslektaşımıza kapımız sonuna kadar açık” dedi.
Kuzu, muhasebe mesleğinin sürekli gelişen ve değişen bir yapıya sahip olduğunu belirterek, “Küreselleşen ekonomide yeni yasal düzenlemeler, teknolojik gelişmeler ve dijital dönüşüm, muhasebe mesleğini her geçen gün daha önemli hale getiriyor. Artık muhasebeciler, yalnızca defter tutan, rapor hazırlayan kişiler değil; iş dünyasının stratejik kararlarını destekleyen, analiz yapan ve işletmelerin finansal yönetimlerinde kilit rol oynayan destek unsurlarıdır. Muhasebe mesleği bir sanattır” dedi.
Ayrıca, “Dışarıdan bakıldığında yalnızca sayılarla, rakamlarla ve mali devrimlerle ilgili örnekler veriliyor. Aslında bu meslek, disiplin ve analitik düşünce ile çözüm odaklı yaklaşım gerektiriyor. Buradaki her bir katılımcının bu mesleğin saygın temsilcisi olarak işletmelere değer katacağına ve toplumun ekonomik yapısına önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum. Dilek Selçuk beden dili, Ruhan Maral stres yönetimi ve İsmail Tekbaş ise uzay muhasebesi ve yapay zeka konularında çok şey öğretecek” diye ekledi.
Gelenekselleşen bir etkinlik
Muhasebe Şenliği’nin her yıl gerçekleştirilmesini planladıklarını dile getiren Kuzu, etkinliğe katkıda bulunan sponsor kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. “Muhasebe Şenliği, Türkiye’de ilk defa İzmir’de gerçekleşiyor. Bundan dolayı heyecanlıyız ve bu ilk deneyimimizi yaşayan katılımcılara memnuniyetimi ifade etmek istiyorum” dedi.
Etkinlik, seminerlerin ardından “Dans, Müzik ve DJ Performansı” eşliğinde gerçekleştirilen eğlenceli aktivitelerle devam etti. İzmir Milletvekili Rıfat T. Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Altan İnanç, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, İzmir Defterdarı Ömer Alanlı ve İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin gibi birçok önemli isim de etkinlikte yer aldı.