EKONOMİ HABERLERİ

Microsoft’tan yapay zeka için rekor yatırım!

ABD’li teknoloji devi Microsoft, 2025 yılına kadar yapay zeka destekli veri merkezleri kurmak için 80 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.

SON MÜHÜR- Microsoft Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Şirket Başkanı Brad Smith, "Amerikan Yapay Zekası için Altın Fırsat" başlıklı blog yazısında, yapay zekayı çağımızın elektriği olarak nitelendirdi. Smith, önümüzdeki dört yılın, Amerika'nın gelecek çeyrek yüzyılındaki ekonomik başarısının temel taşlarını oluşturabileceğini söyledi.

Smith, yapay zekanın, ekonominin her sektöründe inovasyonu teşvik etme ve üretkenliği artırma potansiyeline dikkat çekti. ABD’nin bu alandaki güçlü yönlerini pekiştirerek uluslararası arenada daha etkin ortaklıklar kurması halinde, bu yeni teknoloji dalgasında lider konumda yer alabileceğini belirtti.

ABD'nin bu dönemde hızlı hareket ederek yapay zeka teknolojilerindeki liderliğini sürdürebilmesinin, yalnızca kendi ekonomisi için değil, küresel iş birliği ve teknolojik ilerleme açısından da kritik önemde olduğunu ifade etti.

80 milyar dolarlık yatırım

Microsoft Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Şirket Başkanı Brad Smith, ABD'nin özel sermaye yatırımları ve Amerikan şirketlerinin inovasyonları sayesinde küresel yapay zeka yarışında liderlik ettiğini ifade etti. Smith, Microsoft’un 2025 mali yılına kadar yapay zeka modellerini eğitmek ve yapay zeka ile bulut tabanlı uygulamaları geliştirmek için yaklaşık 80 milyar dolarlık devasa bir yatırım planladığını duyurdu.

Bu yatırımın yarısından fazlasının ABD’de gerçekleştirileceğini belirten Smith, bunun Amerikan ekonomisine duydukları güvenin ve bağlılığın bir göstergesi olduğunu vurguladı. Smith, ABD’nin kamu politikası önceliklerini özel sektörün inovasyon hızını desteklemek üzerine kurması gerektiğine dikkat çekerek, “Özel sektör ağır düzenlemelerle yavaşlatılmamalı” dedi.

Smith ayrıca, yapay zeka bileşenlerinin güvenliğini sağlarken şirketlerin büyümesine ve müttefik ülkelere güvenilir tedarik sunmasına olanak tanıyan pragmatik bir ihracat politikasının hayati önem taşıdığını ifade etti.