‘Değişim’ sloganıyla Kemal Kılıçdaroğlu dönemine nokta koyduğu kurultayın ardından Özgür Özel’in o koltukta ne kadar oturacağı tartışma konusuydu. Aday belirleme sürecinde yaşanan tartışmalar, 1 Nisan sonrası CHP’de olağanüstü kurultay beklentisini gündemden hiç düşürmedi. Daha doğrusu 31 Mart sandıkları kapanıp, sonuçlar gelene kadar düşürmemişti. Bülent Ecevit’in 1977 seçimlerinde elde ettiği ve o günden sonra kırılamayan yüzde 41’lik oy oranından bu yana ilk kez CHP yüzde 40’a yakın bir oy oranıyla seçimden birinci çıkan parti olunca Özgür Özel’in liderliğiyle ilgili tartışmalar da bıçak gibi kesildi.
İstanbul-İzmir-Manisa üçgeninde kampanya…
Özgür Özel’in 1 Şubat’tan seçim yasaklarının başladığı 30 Mart saat 18.00’e kadar olan seçim kampanyasını mercek altına aldığımızda dikkat çeken detaylar çıkıyor karşımıza. Gece gündüz, nefes almadan, dinlenmeye fırsat bulmadan ve sürekli önde olduğu bir kampanya yürüten Özgür Özel’in 59 günlük kampanya süresince üç ile yoğunlaştığı görüldü. Bu takvimde İstanbul ve İzmir’e 9’ar, Manisa’ya ise 6 gün ayıran Özel, deprem bölgesi olarak öne çıkan Gaziantep’e 2, Hatay, Kahramanmaraş ve Kilis’e 1 kez gittiği görülüyor. Özgür Özel’in kampanyasını Ankara’nın doğusu yerine batısında yoğunlaştırdığı da gözlerden kaçmıyor.
Trakya, Karadeniz ve Göller Bölgesi’ne 1’er gün…
Özgür Özel’in Karadeniz’de Artvin, Rize, Trabzon, Zonguldak, Giresun ve Ordu’ya 1 kez, Trakya’da ise Tekirdağ’a 2 ve Kırklareli’ne 1 kez gidip çalışma yaptığı görülüyor. Aynı şekilde Göller Bölgesi’nde Isparta ve Burdur da Özgür Özel’in 1’er gün ayrıdığı iller arasında yer alıyor.
DEM Parti’nin kazandığı hiçbir ilde çalışma yapmadı…
Özgür Özel açısından en dikkat çekici detaylardan biri DEM Parti’nin güçlü olduğu hiçbir ilde seçim çalışması yapmamış olması. DEM Parti’nin kazandığı Tunceli, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Muş, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari Özgür Özel’in ziyaret edip seçim çalışması yapmadığı iller arasında.
Gitmediği yerlerde CHP’nin yüzü gülmedi…
Yeniden Refah Partisi’nin kazandığı Şanlıurfa ve Yozgat’la, İYİ Parti’nin kazandığı Nevşehir de Özgür Özel’i bu seçim döneminde göremeyen yerlerdi. MHP’nin kazandığı illerden sadece Kırklareli ve Osmaniye’ye 1 kez giden Özel, Karaman, Tokat, Çankırı, Gümüşhane, Erzincan ve Kars’a da bu seçim döneminde ayak basmadığı görülüyor. AK Parti’nin kazandığı yerlerden de Malatya, Erzurum, Samsun, Konya, Sakarya ve Kayseri bu seçim döneminde Özgür Özel’in uğramadığı iller arasında yer alıyor.
Kampanya yapıp da kaybettiği 8 belediye var…
Özgür Özel’in iki aylık kampanya döneminde bir şekilde seçmene seslendiği yerlerden sadece sekizinde hüsrana uğradığı görülüyor. Bunlar, Ordu, Kocaeli, Kahramanmaraş, Gaziantep, Trabzon, Hatay, Osmaniye ve Kırklareli.